Lunar po treći put u zagrebačkoj Boonici

lunar slider

Ovaj petak, 29. travnja, u 20 sati Boonika će još jednom ugostiti poznatog hrvatskog umjetnika Slavena Kosanovića Lunara koji će se ovoga puta publici predstaviti s nešto drugačijim radovima izložbom ‘Lines & Fills’. Kao istaknuti predstavnik graffiti umjetnosti u Hrvatskoj, Lunar često gostuje i stvara u inozemstvu. S vremenom, ulice je počeo sporadično zamjenjivati s galerijskim izložbenim prostorima. Rijetki crtači tako uspješno osvoje interijere kao što je to učinio Lunar.

lunar post 2

Radovi na izložbi odskaču od uobičajenog repertoara i čine respektabilan dodatak umjetnikovom i ovako bogatom portfelju. Ograničena serija pod nazivom ‘Lines & Fills’ rezultat je eksperimentiranja s uzastopnim ponavljanjem ispisivanja taga svog umjetničkog imena do prekrivanja platna. Nakon toga, preostale praznine ispunjene su plohama boja. Neke verzije slika su odstupile od polaznog koncepta utoliko da umjetnik može dodati par linijskih intervencija i time otkriti prisutnost Lunarovih trademark maca među linijama i bojom. Čini se kao jednostavna ideja s jednostavnom izvedbom, no rezultat je fantastično spajanje grafičke tehnike i grafita.

lunar post 3

‘Lines & Fills’ uzbudljiva su kombinacija sirove energije graffita i pitome umjetničke intencije da se radovima osvježi svakodnevni životni interijer. Više o otvorenju i izložbi možete saznati na Facebook stranici.

lunar post 1

0

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurala bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića. više informacija

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurala bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića.

Zatvori