‘Budni u pet’: knjiga koja je mnogima promijenila život

‘Budni u pet’: knjiga koja je
mnogima promijenila život

@znanje.hr

Life stručnjaci i coachevi preplavili su društvene mreže. Međutim, malo je onih koji su proveli više od 20 godina živeći svoj princip da bi ga konačno predstavili u knjizi koja je gotovo instantno postala bestseller.

Robinu Sharmi to je pošlo za rukom. Svjetski poznati stručnjak za liderstvo u književnom hitu ‘Budni u pet’, predstavio je metodu koja je mnogima promijenila živote. Priča je to o dvoje ljudi koji, u eri kad je mobitel postao glavno sredstvo komunikacije, samo streme miru i produktivnosti. Njihovi se životi mijenjaju kad upoznaju čovjeka čiji stavovi graniče s nečim njima nezamislivim – ludošću. U tom kontrastu oni upoznaju sebe, vlastitu slobodu i miču granice koje su ih kočile. Sharma pri tome nije napisao roman, već se radi o vodiču za život. Posebnost njegova djela leži u tome što ima likove kroz koje autor oslikava neku poantu.

Robin Sharma: Budi u pet

Iza te priče stoji coaching metoda koja podrazumijeva da se dižemo puno ranije nego uobičajeno i na taj način maksimalno povećamo produktivnost. Autor objašnjava kako zadržati naviku koja nam može transformirati svakodnevicu i pretvoriti je u ritual. Sharma uz to čitatelje vodi kroz tijek životnih promjena i otkriva kako zaustaviti vlastiti um od toga da posustane pred izgovorima koji nam se javljaju automatski.

Najviše vjerujemo onima koji sami po sebi dokazuju ono o čemu pričaju. Robin Sharma tako je do svoje 25. godine radio kao odvjetnik u parnicama, a onda se počeo baviti pisanjem o poboljšanju života pojedinca, spiritualnosti i metodama savladavanja stresa. Prvu je knjigu sam objavio, a isto je učinio s knjigom ‘Redovnik koji je prodao Ferrari.’ Uskoro je djelo uočila velika izdavačka kuća pa je postalo hit preko noći. Danas je Sharma jedan od najslavnijih stručnjaka za liderstvo, a nahvalio ga je i slavni tekstopisac, Paulo Coelho.

Knjiga je dostupna u knjižari Znanje i na njihovom webshopu.

Foto: Instagram, Znanje

Učitati još
Zatvori