Hit audio knjige koje čitaju hollywoodske zvijezde i prva dama SAD-a

Hit audio knjige koje čitaju hollywoodske
zvijezde i prva dama SAD-a

Od književnog, antičkog klasika preko djela jedne od najpoznatijih američkih spisateljica pa do knjige koja je svoj vrhunac doživjela kao film (u kojem je glavnu ulogu imao John Malkovich, a režirao ga Bernardo Bertolucci) donosimo audio knjige koje vam čitaju poznati glasovi, a koje niste imali do sada prilike samo slušati…

The Odyssey, prevela Emily Wilson, čita Claire Danes

Odiseja jedan je od dva grčka epa koji se pripisuju pjesniku Homeru. Opisuje pustolovine grčkog junaka Odiseja. Aleksandrijski su filolozi podijelili Odiseju u 24 pjevanja prema broju slova u grčkom alfabetu. Sastoji se od 12 110 heksametara. Radnja cijele Odiseje traje samo 41 dan. Nakon završetka desetogodišnjeg Trojanskog rata, Odisej se vraća kući, svome sinu Telemahu i vjernoj ženi Penelopi. Opisuje se kako su prosci njegove žene Penelope trošili njegov imetak i kako je on, nakon 20 godina izbivanja, poubijao prosce.

Ovo kapitalno djelo antičke književnosti, temelj svake teorije književnosti, drame i kazališta ovog puta možete poslušati u jednoj suvremenijoj verziji an engleskom jeziku, a koju čita Claire Danes.

Becoming, Michelle Obama, čita Michelle Obama

Memoari bivše prve dame SAD-a Michelle Obame, postali su najprodavanija knjiga u SAD-u u 2018. godini – iako je objavljena u studenom. Knjiga je prevedena na 23 svjetska jezika, a osim u SAD-u, postala je broj 1 na top-listama publicistike i u Finskoj, Norveškoj, Danskoj, Njemačkoj, Portugalu, Engleskoj i Singapuru. Samo prvog dana bila je prodana u 725 tisuća primjeraka, što je jedan od ovogodišnjih rekorda.

Međutim, ovo je samo prva od planirane četiri knjige bivšeg predsjedničkog bračnog para. Naime, kako je tada izvijestio New York Times, Barack i Michelle Obama, potpisali su u veljači 2017. izuzetno unosan ugovor za knjige s izdavačkom kućom Penguin Random House u vrijednosti od više od 65 milijuna dolara za po dvije knjige koje će svatko od njih napisao.

Knjigu možete i poslušati, od vas je udaljena samo jedan klik.

The Bluest Eye, Toni Morrison, čita Toni Morrison

Toni Morrison pseudonim je Chloe Anthony Wofford, jedne od najznačajnijih književnica današnjice. Dobila je Nobelovu nagradu 1993. za sabrana djela. Laureat je Pultzerove nagrade. Djela joj odišu epskim temama, živim dijalozima, izuzetno detaljnim crtama afroameričkih likova. The Bluest Eye je njezin prvi roman, iz 1970. godine. Roman je uzrokovao mnogo kontroverzi u to doba te je bio zabranjivan u knjižarama i knjižnicama, no bezuspješno.

Heartburn, Nora Ephron, čita Meryl Streep

Djelo Nore Ephron čita Meryl Streep. Mislim da više od toga ne treba reći, a da već niste posegnuli za ekranom i skinuli knjigu s linka. Ovo slušanje planiramo na putu, najpoželjnije vlakom. Da doživljaj bude potpun.

The Sheltering Sky, Paul Bowles, čita Jennifer Connelly

Ovaj roman je obilježio  književnost 20. stoljeća, to je egzistencijalan roman koji ispituje granice čovječanstva koje dotakne nedokučivu prazninu u pustinji. Nagrađivana glumica Jennifer Connelly majstorski je dala glas ovom američkom klasiku.

Priča prati tri američka putnika, bračni par i njihovog prijatelja, koji se nakon Drugog svjetskog rata nalaze u gradovima i pustinjama Sjeverne Afrike. Uz hodanje, njihovo neznanje o opasnostima koje ih okružuju vraća se na površinu njihovih života. Život autora kao emigranata u sjevernoafričkoj državi Maroka jako mu je pomogao u prikazivanju pustinje, koja je sama po sebi okrutan, nepopustljiv lik u romanu.

 

Učitati još
Zatvori