Francuske glumice pred objektivom Kate Barry

Izložba Glumice fotografkinje Kate Barry ovoga ljeta dolazi u Hrvatsku te će biti postavljena u tri grada – Motovunu, Zagrebu i Vukovaru. Izložba koja se održava u sklopu manifestacije Rendez-vous, festival Francuske u Hrvatskoj obuhvaća 25 fotografija, portreta glumica ponajviše francuske kinematografije, od najpoznatijih zvijezda do glumica mlade generacije.

C Deneuve ( Catherine Deneuve

Izložbeni postav najprije će se moći razgledati u motovunskom hotelu Kaštel u sklopu Motovun Film Festivala, i to od 25. do 29. srpnja. Nakon Istre, fotografije ove umjetnice 31. srpnja stižu u Medijateku Francuskog instituta u Zagrebu, gdje će biti izložene do 23. kolovoza. Za kraj ljeta izložbeni se postav Glumica seli u Hrvatski Dom Vukovar gdje će za ljubitelje fotografije biti otvoren od 25. kolovoza do 14. rujna u sklopu Vukovar Film Festivala. Izložba je rezultat suradnje Francuskog instituta i Romana de Kermadeca, sina umjetnice, a bit će postavljena pod kustoskim vodstvom fotografkinje i novinarke Aline Arlettaz.

8 femmes (Isabelle Huppert et Emmanuelle Beart, photo Kate Barry) 83 MO copie

Kate Barry, kćer glumice i pjevačice Jane Birkin i skladatelja Johna Barryja, prerano umrle u prosincu 2013. godine, savršeno je znala uhvatiti ono najosobnije u svakoj od glumica, nevidljivo na fotografijama iz medija, kako bi postigla suptilan izraz duboke intimnosti, bilo stvarne ili imaginarne. Na izložbi je predstavljeno dvadeset pet portreta velike ljepote, neuhvatljive, tihe i melankolične atmosfere, u kojima se stapaju ozbiljnost i preciznost kompozicije te pažljivo režiranje tijela i dekora.

LaetitiaCastaKateBarry4

Catherine Deneuve, Monica Bellucci, Laetitia Casta, Sofia Coppola, Sophie Marceau, Isabelle Adjani, Audrey Tautou, Vanessa Paradis i Béatrice Dalle samo su neka od slavnih glumačkih lica koja su se našla pred objektivom Kate Barry.

KateBarry-photo-monica-belluci

Foto: Facebook

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurala bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića. više informacija

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurala bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića.

Zatvori