Minijaturni čovječuljci slavnog umjetnika stigli u Rijeku

Minijaturni čovječuljci slavnog
umjetnika stigli u Rijeku

isaac-cordal-1

Muzej moderne i suvremene umjetnosti u Rijeci ove godine po četvrti put organizira program Spajalica / Umjetničke intervencije u javnom prostoru. Nakon španjolskog street art umjetnika Sebasa Velasca koji je oslikao fasadu u blizini Trsatskih stuba, u Rijeku su stigli i Isaac Cordal, belgijski umjetnik španjolskog porijekla poznat po skulpturalnim minijaturama koje smješta u realni gradski prostor i zatim ih fotografira te poznati hrvatski ulični umjetnik Lonac.

isaac-cordal-5

isaac-cordal-4

Ove godine program se odvija u gradskim prostorima od kompleksa bivše tvornice Rikard Benčić pa sve do Rječine i njezinih nevidljivih zona. Umjetničke intervencije tematski se dotiču tri okosnice koncepta Rijeka 2020: voda, rad i migracije, a na repertoaru su performansi, murali, umjetničke intervencije koje se pojavljuju tiho i bez prethodne najave, zadržavajući osnovnu ideju neposredne komunikacije s prostorom i zajednicom.

Kakve je do sada umjetnik realizirao možete vidjeti na cementeclipses.com te prateći njegovu Facebook stranicu i Instagram profil.

isaac-cordal-3

isaac-cordal-2

Foto: Facebook

 

Učitati još
Zatvori