Hoće li Leonardo DiCaprio osvojiti Oscara?

Hoće li Leonardo DiCaprio osvojiti Oscara?

leonardo post

Leonardo DiCaprio jedan je od holivudskih glumaca koji sa svakom svojom ulogom oduševljava publiku i kritičare. Često je nominiran za renomirane filmske nagrade i osvaja ih, no ona najveća – Oscar, do sada mu je svaki put promakla.

Tako i nakon gledanja njegovog zadnjeg filma ‘The Revenant’ očekujemo nominaciju za tu prestižnu nagradu, no hoće li biti nominiran i u konačnici osvojiti nagradu, ostaje da vidimo na samoj ceremoniji dodjela. U svakom slučaju, ovo bi mu bila peta nominacija za Oscara. Do sada je bio nominiran za glavne muške uloge u filmovima ‘The Wolf of Wall Street’, ‘Blood Diamond’, ‘The Aviator’ i za sporednu mušku ulogu u filmu ‘What’s Eating Gilbert Grape’ kada je kao devetnaestogodišnjak fantastično utjelovio lik autističnog dječaka Arnie Grapea.

Uloga Arnia Grapea dala je naslutiti kakve će likove Leo moći utjeloviti tijekom svoje glumačke karijere. Njegov intenzivan i emotivan stil glume uvuče svakog gledatelja u lik koji glumi tako da se često (ili svaki put) ulovimo kako njegov lik može biti samo i isključivo takav – Leonardov.

Njegovi likovi proživljavaju veliku dramu, emocionalno (no i fizički) su ‘načeti’, uvijek nose veliki ožiljak ili traumu koji obilježavaju njihov karakter na način da se iznimno lako s njima poistovjetimo – bilo da se radi o velikim ličnostima kao što je bio lik Howarda Hugesa u ‘The Aviator’ ili lik mentalno bolesnog Teddy Danielsa u odličnom trileru ‘Shutter Island’.

Baš ta lakoća s kojom glumi emocionalno opterećene likove čini ih nevjerovatno stvarnima i njega iznimnim glumcem. To dokazuje i njegova posljednja izvedba u filmu ‘The Renevant’, gdje lik Hugha Glassa pokazuje što je sve čovjek u stanju učiniti zbog ljubavi i osvete. Emocije su to koje mu daje iznimnu volju za životom u trenucima koji bi inače bili ispunjeni očajem. Lakoća (barem nam se tako čini) kojom Leonardo glumi ove komplicirane likove čini ih iznimno živima.

Svake godine Leonardu je zlatni kipić izmakao ‘za dlaku’, za uloge koje su također bila maestralna ostvarenja tako da se publika već pita hoće li se isto dogoditi i na sljedećoj, tj. ovoj dodjeli Oscara. No, to nećemo znati dok se 14. siječnja ne obznane nominacije za najbolja glumačka ostvarenja u 2015. A ako će Leonardo biti nominiran u kategoriji najbolje muške uloge, možemo samo pretpostaviti tko će mu biti suparnik.

Kladili bi se da će nominacija ići Mattu Damonu za ulogu u ‘The Martian’, Michaelu Fassbenderu za ulogu u filmu ‘Steve Jobs’ i Eddie Redmayneu za ulogu u  ‘The Danish Girl’. Koji bi peti glumac bio nominiran – ostavljamo vama da, kao i mi, pogađate.

Foto: Getty Images

Učitati još
Zatvori