Top 5 festivala i još par koncerata koje treba posjetiti

Top 5 festivala i još par koncerata
koje treba posjetiti

Uz omiljene nam glazbene festivale – Graffiti na Gradele, Ferragosto JAM i KulaKula Festival – ovo ljeto donosi i novu festivalsku lokaciju s pop up koncertima i dodatnim jednodnevnim događanjima u Martinskoj kraj Šibenika.

Naš raspored događanja je ovo ljeto dupkom krcat, a nakon slaganja rasporeda – bit će i vaš!

Ova slika ima prazan alt atribut ; naziv datoteke je GNG-30-zona-1080x617.png

Graffiti na Gradele 2019.

Ljeto je počelo ozbiljno i s njim nema šale, a to je shvatila i ekipa iz Graffiti na Gradele i festival – produžila! Umjesto najavljena 3 dana, dodan je nulti koji je u godinama koje su prethodile služio za službeno otvaranje i najavu dana koji slijede, no od ove godine najbolji ljetni otočki festival odlučio je odmah krenuti s noćnim kupanjima i ranojutarnjim odlascima u apartmane i šatore.

Nultog dana će, dakle, posjetitelje zagrijavati DJ-i, a zagrijavanje i stjecanje kondicije bit će potrebno jer su svoj nastup potvrdili i posljednji gosti – u Bol od 25. do 27. srpnja dolaze Bad Copy, Krešo Bengalka, Bore Balboa i 30 Zona!  

Ova slika ima prazan alt atribut ; naziv datoteke je LPC59372-1080x720.jpg
Ova slika ima prazan alt atribut ; naziv datoteke je GNG-Bore-Balboa-1080x617.png

“Tri kralja hip hop-a”, beogradski frendovi domaće publike Bad Copy dolaze u Bol i donose glazbene darove, Krešo Bengalka je realno toliko blizu da trepneš i evo ga, u Bolu je, Bore Balboa put zna napamet jer se već utaborio na festivalu, a 30 Zona dolaze pokazati što se to senzacionalno novo događa na zagrebačkoj trap sceni. Uz već najavljene Vojka V, High5 i Buntai, zaokružen je izvođački dio line up-a, no DJ-i im stoje rame uz rame i opasno pariraju.

Pazite sad ovo – kad se dogodi zadnji mic drop, za pult će stati Kiki B, Kuna, Resk, Rofellos, Ynez i Zembo, a kao posebna DJ gošća za mix pult će stati Mirela Priselac Remi. S njima ćete dočekivati jutro, sušiti se između kupanja i zagrijavati za večernje bakanalije, što znači da glazba neće prestati svirati tijekom četiri dana Graffita na Gradele. Ako vam je ikada trebao soundtrack za ljeto, ovo je festival koji ima sve!

Ova slika ima prazan alt atribut ; naziv datoteke je GNG-DJ-Kiki-Belluci-1080x617.png

Rijetko koji domaći festival može se pohvaliti reputacijom u inozemstvu kao Graffiti na Gradele – svake godine glas o simpatičnom malom festivalu na Braču širi se svijetom writera i graffitera, a atmosfera koja vlada festivalom i koju je teško opisati i potrebno doživjeti zaslužna je za sve veće migracije najvećih graffiti imena na Jadran.

Ove godine u Bolu će crtati Malakkai (ŠPA), Arsek & Erase (BGR), Star (SRB), Lunar, Chez 186, Sarme, Casino, Royal, Smack 184 (HRV) te legendarni splitski dvojac Anxio i Senk.

Ova slika ima prazan alt atribut ; naziv datoteke je GNG-DJ-Kuna-1080x617.png

U svom osmom izdanju Graffiti na Gradele i dalje na prvo mjesto stavlja posjetitelje i ulaz na sva događanja održava besplatnim, a uz graffite i glazbu nudi sve što bi trebao sadržavati savršeni godišnji odmor – plažu uz samu lokaciju, sportske aktivnosti i aktivnosti za djecu, plesna natjecanja te mnoge sadržaje uz kojih ta četiri dana u Bolu na Braču prođu u trenu. Ne čudi što, jednom kada posjetite Graffiti na Gradele, svoj godišnji planirate oko tih datuma. Provjerite ove godine od 25. do 27. srpnja i postat će vam jasno zašto su Graffiti na Gradele jedan od najomiljenijih festivala na obali.

Ova slika ima prazan alt atribut ; naziv datoteke je Graffiti-na-Gradele-cover-1.jpg
Ova slika ima prazan alt atribut ; naziv datoteke je Graffiti-na-Gradele-cover-1.jpg

KulaKula Festival

Trogir ovog ljeta ima najluđi festivalski lineup!

KulaKula festival vraća se sa svojim drugim izdanjem 01.-03.08. na dobro poznatim lokacijama uz TBF, Matiju Cveka, Let 3, Vojka V, Detour i The Frajle! Uz njih očekuju vas i naši DJ-evi Stanko Bondža, DJ Dadoo i DJ Rea!

Na bazenu hotela Brown Beach House očekuje vas koncert grupe TBF – “ništa vam neće ovi dan pokvarit” dok imate svoj koktel. Njima će se pridružiti vlasnik najvećih pop funk hitova ove godine Matija Cvek uz prateći band The Funkensteins.

01.08. 16h Brown Beach House Croatia pool party
KulaKula POOL PARTY: TBF – Official FanClub / Matija Cvek

Na bazenu hotela Brown Beach House očekuje vas koncert grupe TBF – “ništa vam neće ovi dan pokvarit” dok imate svoj koktel.
Njima će se pridružiti vlasnik najvećih pop funk hitova ove godine Matija Cvek uz prateći band The Funkensteins.

ULAZNICE: 100 kn (prvih 50) / 150 kn
https://www.entrio.hr/event/kulakula-festival-6455
Zbog ograničenog prostora broj ulaznica je limitiran.

02.08. 21h, Kula Kamerlengo
KulaKula: LET 3 / Vojko Vrućina

‘Ko je reka da “ne može” Let 3 i Vojko V u Kulu Kamerlengo?
ULAZNICE: 90kn / 120kn (na dan koncerta)
https://www.entrio.hr/event/kulakula-festival-6455

03.08. 21h
KulaKula: detour / The Frajle

Zaljubite se u vlasnike najvećih pop hitova u Hrvatskoj i prave novosadske frajle!

ULAZNICE: 90kn/ 120kn (na dan koncerta)
https://www.entrio.hr/event/kulakula-festival-6455

FESTIVALSKE ULAZNICE: 150 kn ( za 02.i 03.08.)
https://www.entrio.hr/event/kulakula-festival-6455

Kupite svoje ulaznice Mastercard® ili Maestro® karticom i ostvarite 10% popusta

Ferragosto JAM

Manje od 40 dana ostalo je do početka Ferragosto JAM festivala, najvećeg kontinentalnog ljetnog slavlja u misiji promicanja domaće i regionalne glazbene scene. Josipa Lisac, Goran Bare i Majke, Vojko V, Partibrejkers, Edo Maajka, Brkovi, Urban&4 samo su dio liste od 50 imena koja su potvrdila svoj dolazak na Orahovačko jezero, a konačno je poznat i raspored nastupa po danima i pozornicama.

ČETVRTAK, 1. KOLOVOZA

Festival će na glavnoj Addiko Piknik pozornici otvoriti predvodnice cro dance groznice 90ih – Ella, I. Bee i Minea. Tulum će začiniti i nezaobilazni party kralj DJ Kneža sa svojim Dance Hard programom.

PETAK, 2. KOLOVOZA

Drugog dana na glavnu pozornicu penju se neuništivi Goran Bare & Majke, a s bendom dolazi i proslavljeni Edo Maajka. Mistični Kries zapalit će publiku svojim world music izričajem, baš kao i eksperimentiranju sklon sve primjećeniji Porto Morto i sinjski M.O.R.T. koji već uživa izgrađenu publiku. Iz Sarajeva stiže perspektivni hip hop Helem nejse, dok će iz Makarske dašak retro rock zvuka u maniri Đavola donijeti Rezerve. Petak će zaključiti Kneža na Balkan rock pozornici.

SUBOTA, 3. KOLOVOZA

U pogon kreću i ostale festivalske pozornice. Akustična pozornica imena Izštekani Stage u popodnevnim satima ugostit će kantautore MAR i Domagoja Šimeka te bendove Ischariotzcky i JeboTon Ansambl. Na Addiko Piknik Stageu vladat će veličanstvena Josipa Lisac, žilavi rockeri Partibrejkers, poetičan Urban&4 te najtraženiji čovjek regije Vojko V. Plejadi velikih imena pridružit će se i istaknuti predstavnici alternativne scene – punkeri FNC Diverzant i One Step Away te dva rock trojca, Them Moose Rush i Sfumato. Pozornica s DJ nastupima, tzv. #DobroJutro Stage priprema party do jutarnjih sati u postavi Oliver, Fullstep Phil, VRH, Goran Kolak i MILEA. Na Tihom Stageu kanale za slušalice slagat će Mario, Furtee & Spica i Kneža.  

NEDJELJA, 4. KOLOVOZA

Posljednjeg dana na Izštekanom Stageu zasvirat će Mr.Lee i IvaneSky poznatiji kao Mrle i Ivanka Mazurkijević, ekscentrični kantautor Ognjen Čudnoređe, svježa nada kantautorske scene Aklea Neon, a očekuje se i jedno iznenađenje. Na glavnu pozornicu kročit će nezaobilazni Ferragosto residenti Krankšvester, osebujni Brkovi, povratnički tandem Nered i Stoka, tvorci alter-pop evergreena Letu Štuke i tajanstveni pop dvojac Nipplepeople. Stiže i punk rock bend Mikija iz Six Packa, Čovek bez sluha, kao i novi rap rockeri Detmeć te Porinom nagrađeni folk rockeri Ogenj.

Party nedjelju na #DobroJutro Stageu spremaju Mladen Tomic, Teo Harouda, Mile Hund, Mancha i Fixsell, dok na Tihom Stageu ordiniraju Omer, Marko Jozić i Mario. DJ program trajat će do ranih jutarnjih sati i tako se protegnuti na ponedjeljak, 5. kolovoza.Šesta Secret pozornica i Ferragosto orkestar koji će od petka do nedjelje kružiti oko jezera, nekoliko chill zona u funkciji sa svojim programima te premijerno proširenje festivalskih aktivnosti i u sam grad Orahovicu, čine ovogodišnji Ferragosto najbogatijim dosad.

Ulaznice

Pretprodaja festivalskih ulaznica po cijeni od 150 kn za sve dane festivala odvija se putem Entrio sustava i na prodajnim mjestima na lokacijama: Odvija se na lokacijama – Zagreb: Dirty Old Shop, Osijek: Exit, Orahovica: Plavac, Rijeka: Dallas Music Shop, Virovitica: Štedna, Koprivnica: Pixel, Đakovo: Fontana, Požega: Tom Klub, Split: Lumer shop, Entrio outlets –> entrio.hr/outlets

U ponudi putem Entrio sustava su i jednodnevne ulaznice po cijeni od 100 kn. Festivalski paketi u izuzetno ograničem broju mogu se potražiti putem formulara na službenoj stranici festivala.

Od svojih početaka Ferragosto JAM usmjeren je na rock, punk, hip hop i srodne žanrove regionalne alternativne i mainstream scene. Akustične svirke tijekom dana, roštiljanje, kupanje i sportske aktivnosti te večernji nastupi raznovrsnih glazbenih imena na nekoliko pozornica prometnuli su Ferragosto u jakog i jedinstvenog igrača na mapi mnogobrojnih festivala u regiji. Ferragosto JAM organizira Dostava Zvuka. 

Martinska – nova festivalska lokacija

Projekt Martinska – nova i jedinstvenu festivalska lokacija smještena u srcu Dalmacije, preko puta povijesnog Šibenika, koja će ovoga ljeta ugostiti čak šest festivala, predstavljena je na konferenciji za medije u klubu Azimut u Šibeniku, u četvrtak, 27. srpnja. Program na Martinskojzapočinje za nešto više od dva tjedna, a u razdoblju od 12. srpnja do 18. kolovoza, ona će biti idealno mjesto za sve ljubitelje dobre i raznovrsne glazbe, dobrog provoda uz ležernu atmosferu i opuštanja uz raznovrsne ljetne aktivnosti.

Nekadašnje gradsko kupalište, smješteno na samom ulazu u šibensku luku, Martinska uz inicijativu Grada ŠibenikaTurističke zajednice grada Šibenika i Šibensko-kninske županije te organizatora festivala otvara novu stranicu svoje povijesti. Šest festivala će se održati na ovoj novoj festivalskoj destinaciji, a to su: RegiusSeasplashKanal FestNoxMembrain i Blast festival, a tu je i jednodnevna manifestacija TLM #5 warm up.

Ove godine po prvi puta na Martinskoj će se održati i najdugovječniji hrvatski festival, posvećen dub i reggae zvuku te Soundsystem kulturi – Seasplash, koji nakon 16 godina iz Istre dolazi na izlet u Dalmaciju i zauzima plažu od 18. do 21. srpnjaDanijel Sikora iz tima Pozitivnog ritma i organizacije Seasplash festivala najavio je i prvi ikad i koncert otvorenja. “U srijedu 17. srpnja, na prekrasnoj tvrđavi sv. Mihovila u Šibeniku nastupit će New York Ska Jazz Ensamble, Brain Holidays i Bass Culture Sound System. Festivalski line up ove je godine predvode Dub Pistolsi, Lee Scratch Perry, Scientist, Vibronics, Edo Maajka i mnogi drugi, a sljedeći ponedjeljak objavljujemo još jedno veliko ime za ovogodišnje izdanje.

25. srpnja Martinska će ugostiti jednodnevnu manifestaciju TLM # warm up koju je u ime organizatora, udruge Oksid iz Šibenika predstavila Ines Rakočević iz Pozitivnog ritma. “Ovo cjelodnevno događanje koje započinje u 15 sati i traje do ranoga jutra sljedeći dan, zapravo je uvod u Too Loud Music festival koji se održava u Šibeniku u kolovozu. Osim glazbenog programa koji obuhvaća koncerte bendova Slonz i The Fogsellers, tu je i bogat kulturni, edukativni, rekreacijski i zabavni program.”

26. i 27. srpnja rezerviran je za sve one koje vole žestoko i veselo. Mario Kapiteli, jedan od organizatora iz udruge Liješnjaci pozvao je sve da posjete Kanal Fest. “Ove godine održava se drugo izdanje festivala koje će ugostiti deset punk i rock bendova iz regije i sretni smo što smo dio ovog projekta i zahvalni smo svima koji podržavaju nas i cijelu inicijativu Martinska”.

Prvi vikend kolovoza, 2. i 3. kolovoza, na Martinskoj kreće NOX Festival – dvodnevna fešta elektroničke glazbe. Lovre Kanjer, jedan od organizatora, osvrnuo se na ovogodišnji koncept festivala. “Tijekom dva dana na tri pozornice, NOX će ugostiti izvođače iz Hrvatske, regije te velika međunarodna imena. Neka od njih su: Juan Atkins, Red Axes, Kenny Larkin, Terr, Petar Dundov i Coeus, te domaćini DJ Jock i Lawrence Klein. Poseban program za najizdržljivije plesače, pripremili smo i za treći, takozvani after dan”.

Martinska koja se smjestila na prostoru bivšeg kampa u šibenskom kanalu ove godine je dom i Membrain festivala, najvećeg okupljanja bass glazbe u Dalmaciji. U četiri dana programa na tri pozornice nastupit će preko 80 izvođača iz Hrvatske i svijeta koji će publici donijeti najaktualnije trendove drum and bassa, dubstepa, grimea, duba, global/tropical bassa i subžanrova, te time zbližiti kulture i ljubitelje bass glazbe. Organizator Igor Bergam istaknuo je kako je ovo glazbeni pravac na koji dalmatinska i šibenska publika nije navikla pa je sretan što kroz Membrain imaju priliku predstaviti posjetiteljima nešto novo. Neka od imena koja nas očekuju na Membrain Festivalu od 8. do 11. kolovoza su Loxy, DLR, Overlook, Clarity, Ruffhouse…

Hrvatsku DJ scenu na Martinskoj će ovo ljeto predstaviti i okupiti Blast Fest koji ujedno i zatvara festivalsku sezonu na ovoj jedinstvenoj festivalskoj lokaciji od 16. do 18. kolovoza. Goran Maričić iz organizacije istaknuo je da je cilj Blasta da se kroz glazbu, ples i ambijent umrežavaju mladi, dijele znanja i širi pozitivna energija. Također je najavio kako će sljedeći tjedan objaviti drugi val izvođača festivala.

Učitati još
Zatvori