My Baby se uskoro vraća u Tvornicu kulture – pogledajte njihov novi live video i otkrijte što vas čeka na zagrebačkom koncertu

My Baby se uskoro vraća u Tvornicu kulture – pogledajte njihov novi live video i otkrijte što vas čeka na zagrebačkom koncertu

Miljenici zagrebačke publike, fantastična voodoo blues trojka My Baby, vraćaju se u Tvornicu kulture u subotu 14. prosinca u sklopu “Live!” turneje, a ususret zagrebačkom nastupu objavljen je live video “In The Club”. 

Predstavljajući novi album bend dolazi u sklopu istoimene turneje “Live!” koja donosi sjajne hitove poput “Uprising”, “Seeing Red”, “Love Dance” ili “Cosmic Radio”. Kao bend koji je na brojnim turnejama izgradio svoj prepoznatljivi live i jedinstveni zvuk uz pjesme koje su se kroz godine razvijale na pozornicama, na izdanju “Live!” su uspješno uhvatili energiju živih nastupa u jedan album. Izdanje je najavljeno uz  “Mad Mountain Thyme”, pjesmu koja uvijek publiku dovede do ekstaze. Najnoviji objavljen live video je onaj za “In The Club”, a snimljen na festivalu Lowlands ovog ljeta savršeno pokazuje energiju koju My Baby donosi na pozornice. 

Turneja Live! je počela u Francuskoj proteklog vikenda, a nastavlja se u UK-u, Njemačkoj, Belgiji, Sloveniji, kao i Hrvatskoj, dok završava se na domaćem terenu u Nizozemskoj gdje je nastup u Amsterdamu već odavno rasprodan. Početak iduće godine My Baby će provesti po koncertima na Novom Zelandu.

Odličan scenski nastup, jedinstveni zvuk i kombinacija žanrova te izuzetna energija stvorili su jedan od omiljenih zagrebačkih gostiju – voodoo blues trojku My Baby. Bend je mješavina nizozemske i novozelandske krvi, rođen iz ljubavi prema fingerpickin’ gitarama, voodoou, funku, gospelu i južnjačkom močvarnom bluesu. Kroz repetitivne ritmove, puno slide gitara i sanjive vokale spajaju tradicionalno i moderno u impresivan live nastup, gdje sve kreiraju sami na instrumentima bez pomoći računala ili samplera. Svoj izričaj nazivaju delta trance louisiana dub indie funkom, a iznenađujuća kombinacija je pravo glazbeno osvježenje.

Grupu čine multi-instrumentalistica i vokalistica Cato van Dyck, njen brat Joost van Dyck na bubnjevima i gitarist Daniel Johnston, a oformili su je 2012. godine. Prvo izdanje, “MY BABY Loves Voodoo”, objavljeno je 2013., a internacionalna karijera lansirana je nastupom na Eurosonic Noordeslag Festivalu u Nizozemskoj 2014.

Tijekom te iste godine bend je proputovao cijeli svijet nastupajući od Japana i Novog Zelanda do SAD-a i cijele Europe. Drugo izdanje, “Shamanaid” iz 2015. pokazuje žešći zvuk, novije utjecaje, poput indijskih i afričkih melodija kao i suvremene plesne glazbe. Iste godine objavljen je EP “Remedy II”, a 2017. “Prehistoric Rhythm” koji ih je odveo na mnoge velike pozornice, poput Main stagea Exita, dok je 2018. objavljen “Mounaiki – By the Bright of Night”, a najnoviji “Live!” je zaokružio 2019. godinu.

Bend u svoj popis nastupa upisuje i one na Glastonburyju, Isle of Wight, Fusionu, Pinkpopu, a najveća snaga ove glazbene atrakcije je koncert koji treba vidjeti uživo. Prilika za to je povratak u Tvornicu kulture, gdje je nastup My Baby dio višemjesečnog programa kojim se obilježava 20 godina koncertne dvorane u Šubićevoj.

Ulaznice u pretprodaji iznose 75 kn, a na dan koncerta će trebati izdvojiti 95 kn.

Službena prodajna mjesta:
Tvornica kulture, Ljudevita Posavskog 1
Aquarius CD shop, Varšavska 13, Zagreb
Dancing Bear, Gundulićeva ul. 7, Zagreb
Croatia Records, Bogovićeva ulica 5, Zagreb
Dirty Old Shop, Tratinska 18, Zagreb
Pločnik, Međimurska ulica 21, Zagreb
Rockmark, Berislavićeva 13, Zagreb
Entrio prodajna mjesta i www.entrio.hr

Organizator koncerta je Tvornica kulture.

Foto: PR


Učitati još
Zatvori