Sva događanja koja ćete htjeti posjetiti ovog srpnja i kolovoza

Sva događanja koja ćete htjeti
posjetiti ovog srpnja i kolovoza

Kao i svako ljeto do sada, sve turiste, goste, ljubitelje dobre glazbe i provoda čekaju odlični glazbeni festivali duž Jadrana – s time da ljeto 2019. donosi i par noviteta. Ako slijedite našu kronološku listu, cijelo ljeto bit će vam u znaku odličnih ritmova, plesa i ludih ljetnih noćnih provoda!

ULTRA BEACH

Festival ULTRA Europe ne prestaje privlačiti pažnju na svjetskoj glazbenoj sceni!  Nakon objave da u Split stiže Swedish House Mafia te potvrde ostalih superzvijezda koje se vesele povratku na najljepšu glazbenu ljetnu pozornicu, stiže još jedna prava poslastica. Ovaj put posebno će se razveseliti svi oni koji se spremaju posjetiti najpoznatiji “pool party“ na svijetu – ULTRA Beach održat će se 16. srpnja 2019. godine na atraktivnim kaskadnim bazenima hotela Amfora Grand Beach Resort, a za zabavu će pobrinuti trenutno najvrući i tek svijetu obznanjeni dvojac Europa – projekt iza kojeg stoje velikani Martin Solveig Jax Jones, a jedan od prvih zajedničkih nastupa bit će upravo na Hvaru. Drugo ime na popisu je britanski duo Sigma, a imena ostalih izvođača bit će poznata krajem svibnja.

Europa je klupska pop glazba i pop-fokusirana klupska glazba. Europa je prijateljstvo. Europa je eksplozija neočekivanih kombinacija, potpune slobode, neočekivanih obrata i mostova. Europa je izraz koji znači ‘jači zajedno’ predstavljen svijetu u živim bojama. Tako Jax Jones Martin Solveig, prijatelji i multi-platinasti umjetnici koji zajedno imaju više od 4 milijarde streamova, predstavljaju svoj novi zajednički koncept i ime projekta pod kojim će djelovati. Debitantski singl All Day And Night, nastao u suradnji s američkom pjevačicom Madison Beer koju je Billboard prepoznao na svom 2018 “21 Under 21” popisu najperspektivnijih mladih talenata u glazbi, objavljen je prije samo dva dana i najbolja je najava ovog zanimljivog glazbenog koncepta.

Imati Madison na našem prvom singlu je super. Ona ima neku neporecivu istinu u svom vokalu, što oboje jako volimo, a od pokretanja svoje karijere postala je utjecajni glas svoje generacije” komentira Martin te dodaje: “Ono što je povezalo Jaxa i mene jest naša želja da se ljudi prvenstveno zabaveEuropa nam je omogućila obojici da izađemo iz onoga što bi svi drugi mogli smatrati razumnim. Glazba ne mora biti razumna, ona to nikako ne bi trebala biti.”

Nastupajući na brojnim slavnim festivalima, uključujući Electric Daisy Carnival, Creamfields, SW4 i Lollapalooza, Martin Solveig gradi svoju reputaciju kao istinska multitalentirana zvijezda plesne glazbe. Sa svojim projektom My House obišao je cijeli svijet, a imao je i vlastitu ADE izložbu te rezidenciju u klubu Pacha Ibiza. Martin je najpoznatiji po svojim mega hitovima IntoxicatedDo It RightPlacesAll Stars te My Love. Najava projekta Europa samo je nastavak impresivne 2019. godine za londonskog glazbenika Jaxa Jonesa. Ponovno je nominiran za nagradu BRIT i to nakon suradnje koja je ušla u britanski TOP 10, pjesme Play s Years & Years. U londonskom Roundhouseu ga 6. travnja, očekuje najveći nastup do sad, a potom kreće na veliku američku turneju.

Britanci Cameron Edwards i Joe Lenzie članovi su slavnog drum & bass DJ dua Sigma, a već su s prvim singlom najavili da je riječ o nečemu uistinu posebnom. Sigma, poput The Chainsmokersa, Calvina Harrisa i Disclosurea, povezuje plesnu glazbu i pop, a nastupili na mjestima poput londonske Brixton Academy, Roundhousea i Fabrica, do britanskog Glastonburyja pred 100.000 ljudi, Reading Festivala, gdje je tisuće plesalo izvan prepune radio 1 / NME arene, Amnesie na Ibizi, Creamfieldsa, SW4, Szigeta i EDC-a u Americi. Surađivali su s Take That, Ritom Orom, Palomom Faith, Labrinthom i nedavno, s Birdy. Njihov debitantski album Life sadržavao je 8 hit singlova (2x Platinum, 1x Gold i 3x Silver), a do sada je prodan u više od 300.000 primjeraka. Nastupili su uživo na BAFTI, X Factoru, TOTP-u, BBC i Music Awardsu, a našli su se i na naslovnim stranicama britanskog The Timesa, The Guardiana i Buzzfeeda. Hitovi Nobody To LoveChangingHigherGlitterball i Coming Home u kojoj surađuju s Ritom Orom, samo su neke od istaknutih pjesama s albuma Life koje će se 16. srpnja moći čuti i na Hvaru.

THE GARDEN RESORT

Sezona u The Garden Resortu u Tisnom i ovog ljeta donosi seriju festivala koji će se odvijati od početka srpnja do kraja kolovoza, a ukupno šest međunarodnih i domaćih festivalskih događaja privući će do 20 tisuća posjetitelja.

Prekrasna lokacija The Garden Resort u Tisnom domaćin je intimnijih glazbenih događaja koji se odvijaju na jednoj od najboljih festivalskih lokacija u Europi. Ondje privlače posjetitelje iz svih dijelova svijeta i čak 40 zemalja, i to u kristalnu uvalu s vlastitom plažom na jedinstvenu kombinaciju odmora s glazbenom pozadinom.

Hospitality On The Beach na rasporedu je od 11. srpnja, nakon čega svjetski poznati SunceBeat od 24. srpnja slavi deset godina održavanja u Hrvatskoj. Prvi dan kolovoza rezerviran je za početak novog festivala Fuliranje na moru kojeg po prvi puta radi kreativna agencija Kokoš ili jaje. Defected Croatia od 8. kolovoza donosi šest dana house hedonizma, u godini u kojoj organizatori Defected Records slave 20 godina postojanja, i uskoro će biti rasprodan za strano tržište. Sezona završava s Dekmantel Selectors festivalom od 22. kolovoza, kojeg organiziraju promotori iz Nizozemske.

Ove godine je postava izvođača kroz cijelu sezonu izuzetno jaka, te će gostovati njih više od 600 iz cijelog svijeta, kao što su Peggy Gou, DJ Harvey, Optimo na Love Internationalu uz sjajnu postavu lokalnih imena koja predvode Jan Kinčl & Regis Kattie, a tu je i Adriatic Coasting tim iz Gardena, Andy C, Noisia, High Contrast dolaze na Hospitality on The Beach, SunceBeat će ugostiti Davida Moralesa, Gillesa Petersona, Jaydu G, na Defected Croatia dolaze Armand Van Helden, Denis Ferrer, Roger Sanchez, Ben UFO, DJ Marcelle, Objekt nastupit će na Dekmantel Selectorsu dok Fuliranje na moru donosi odličnu postavu domaćih izvođača.

I ove godine organizatori su osigurali biorazgradive čaše i pribor kako bi još više očuvali festivalsku lokaciju. The Garden Brewery svoje pivo pakira u limenke koje se mogu reciklirati, a i ove godine s dobavljačem limenki Ball surađuju na projektu “Svaka limenka se računa” kako bi osvijestili važnost recikliranja, te rade na tome da se ukloni plastika na lokaciji. Ujedno je napomenuo da je ugovor s lokacijom gdje je The Garden Resort produžen do 2022. godine. 

Konstantni interes lokalnih posjetitelja kao i onih iz cijelog svijeta, te promotora iz cijele Europe pokazuje da su događaji u Tisnom integralni dio hrvatske festivalske priče, a novi Fuliranje na moru dolazi iz radionice zagrebačkih organizatora koji ovog ljeta po prvi put sele na Jadran.

Fuliranje na moru ove se godine premijerno predstavlja s ljetnom inačicom festivala. U četiri dana, od 1. do 4. kolovoza ugostit će u The Garden Resortu 12 vodećih hrvatskih bendova i izvođača uz mnoštvo DJ-a, raznih dodatnih sadržaja i aktivacija. Za dobre vibre i ritmove pobrinut će se Parni valjak, Massimo, Darko Rundek & Ekipa, Goran Bare & Majke, Damir Urban&4, Psihomodo pop, BOA II, Vojko V, Pavel, Detour, Kuzma&Shaka Zulu i Ljetno Kino, a ulaznice su dostupne na Ticketshop.hr. Ponosni smo što je Fuliranje doživjelo svoju inačicu u ljetnoj varijanti uz vrhunsku gastro ponudu, pa će posjetitelji moći uživati u lokalnim specijalitetima vodećih restorana.

FERRAGOSTO

Manje od 40 dana ostalo je do početka Ferragosto JAM festivala, najvećeg kontinentalnog ljetnog slavlja u misiji promicanja domaće i regionalne glazbene scene. Josipa Lisac, Goran Bare i Majke, Vojko V, Partibrejkers, Edo Maajka, Brkovi, Urban&4 samo su dio liste od 50 imena koja su potvrdila svoj dolazak na Orahovačko jezero, a konačno je poznat i raspored nastupa po danima i pozornicama.

ČETVRTAK, 1. KOLOVOZA

Festival će na glavnoj Addiko Piknik pozornici otvoriti predvodnice cro dance groznice 90ih – Ella, I. Bee i Minea. Tulum će začiniti i nezaobilazni party kralj DJ Kneža sa svojim Dance Hard programom.

PETAK, 2. KOLOVOZA

Drugog dana na glavnu pozornicu penju se neuništivi Goran Bare & Majke, a s bendom dolazi i proslavljeni Edo Maajka. Mistični Kries zapalit će publiku svojim world music izričajem, baš kao i eksperimentiranju sklon sve primjećeniji Porto Morto i sinjski M.O.R.T. koji već uživa izgrađenu publiku. Iz Sarajeva stiže perspektivni hip hop Helem nejse, dok će iz Makarske dašak retro rock zvuka u maniri Đavola donijeti Rezerve. Petak će zaključiti Kneža na Balkan rock pozornici.

SUBOTA, 3. KOLOVOZA

U pogon kreću i ostale festivalske pozornice. Akustična pozornica imena Izštekani Stage u popodnevnim satima ugostit će kantautore MAR i Domagoja Šimeka te bendove Ischariotzcky i JeboTon Ansambl. Na Addiko Piknik Stageu vladat će veličanstvena Josipa Lisac, žilavi rockeri Partibrejkers, poetičan Urban&4 te najtraženiji čovjek regije Vojko V. Plejadi velikih imena pridružit će se i istaknuti predstavnici alternativne scene – punkeri FNC Diverzant i One Step Away te dva rock trojca, Them Moose Rush i Sfumato. Pozornica s DJ nastupima, tzv. #DobroJutro Stage priprema party do jutarnjih sati u postavi Oliver, Fullstep Phil, VRH, Goran Kolak i MILEA. Na Tihom Stageu kanale za slušalice slagat će Mario, Furtee & Spica i Kneža.  

NEDJELJA, 4. KOLOVOZA

Posljednjeg dana na Izštekanom Stageu zasvirat će Mr.Lee i IvaneSky poznatiji kao Mrle i Ivanka Mazurkijević, ekscentrični kantautor Ognjen Čudnoređe, svježa nada kantautorske scene Aklea Neon, a očekuje se i jedno iznenađenje. Na glavnu pozornicu kročit će nezaobilazni Ferragosto residenti Krankšvester, osebujni Brkovi, povratnički tandem Nered i Stoka, tvorci alter-pop evergreena Letu Štuke i tajanstveni pop dvojac Nipplepeople. Stiže i punk rock bend Mikija iz Six Packa, Čovek bez sluha, kao i novi rap rockeri Detmeć te Porinom nagrađeni folk rockeri Ogenj.

Party nedjelju na #DobroJutro Stageu spremaju Mladen Tomic, Teo Harouda, Mile Hund, Mancha i Fixsell, dok na Tihom Stageu ordiniraju Omer, Marko Jozić i Mario. DJ program trajat će do ranih jutarnjih sati i tako se protegnuti na ponedjeljak, 5. kolovoza.Šesta Secret pozornica i Ferragosto orkestar koji će od petka do nedjelje kružiti oko jezera, nekoliko chill zona u funkciji sa svojim programima te premijerno proširenje festivalskih aktivnosti i u sam grad Orahovicu, čine ovogodišnji Ferragosto najbogatijim dosad.

Ulaznice

Pretprodaja festivalskih ulaznica po cijeni od 150 kn za sve dane festivala odvija se putem Entrio sustava i na prodajnim mjestima na lokacijama: Odvija se na lokacijama – Zagreb: Dirty Old Shop, Osijek: Exit, Orahovica: Plavac, Rijeka: Dallas Music Shop, Virovitica: Štedna, Koprivnica: Pixel, Đakovo: Fontana, Požega: Tom Klub, Split: Lumer shop, Entrio outlets –> entrio.hr/outlets

U ponudi putem Entrio sustava su i jednodnevne ulaznice po cijeni od 100 kn. Festivalski paketi u izuzetno ograničem broju mogu se potražiti putem formulara na službenoj stranici festivala.

Od svojih početaka Ferragosto JAM usmjeren je na rock, punk, hip hop i srodne žanrove regionalne alternativne i mainstream scene. Akustične svirke tijekom dana, roštiljanje, kupanje i sportske aktivnosti te večernji nastupi raznovrsnih glazbenih imena na nekoliko pozornica prometnuli su Ferragosto u jakog i jedinstvenog igrača na mapi mnogobrojnih festivala u regiji. Ferragosto JAM organizira Dostava Zvuka. 

GRAFFITI NA GRADELE

Osmo izdanje Graffita na Gradele sa svakom zrakom sunca sve je bliže. Već možemo čuti šum mora i miris borova na Bijeloj kući koji se miješa s mirisom sprejeva, a tim senzacijama od danas možete priključiti i zvuk koji dopire s pozornice festivala s najboljom atmosferom na Jadranu!

Umjesto najavljena 3 dana, dodan je nulti koji je u godinama koje su prethodile služio za službeno otvaranje i najavu dana koji slijede, no od ove godine najbolji ljetni otočki festival odlučio je odmah krenuti s noćnim kupanjima i ranojutarnjim odlascima u apartmane i šatore.

Nultog dana će, dakle, posjetitelje zagrijavati DJ-i, a zagrijavanje i stjecanje kondicije bit će potrebno jer su svoj nastup potvrdili i posljednji gosti – u Bol od 25. do 27. srpnja dolaze Bad Copy, Krešo Bengalka, Bore Balboa i 30 Zona! 

“Tri kralja hip hop-a”, beogradski frendovi domaće publike Bad Copy dolaze u Bol i donose glazbene darove, Krešo Bengalka je realno toliko blizu da trepneš i evo ga, u Bolu je, Bore Balboa put zna napamet jer se već utaborio na festivalu, a 30 Zona dolaze pokazati što se to senzacionalno novo događa na zagrebačkoj trap sceni. Uz već najavljene Vojka V, High5 i Buntai, zaokružen je izvođački dio line up-a, no DJ-i im stoje rame uz rame i opasno pariraju.

Pazite sad ovo – kad se dogodi zadnji mic drop, za pult će stati Kiki B, Kuna, Resk, Rofellos, Ynez i Zembo, a kao posebna DJ gošća za mix pult će stati Mirela Priselac Remi. S njima ćete dočekivati jutro, sušiti se između kupanja i zagrijavati za večernje bakanalije, što znači da glazba neće prestati svirati tijekom četiri dana Graffita na Gradele. Ako vam je ikada trebao soundtrack za ljeto, ovo je festival koji ima sve!

Rijetko koji domaći festival može se pohvaliti reputacijom u inozemstvu kao Graffiti na Gradele – svake godine glas o simpatičnom malom festivalu na Braču širi se svijetom writera i graffitera, a atmosfera koja vlada festivalom i koju je teško opisati i potrebno doživjeti zaslužna je za sve veće migracije najvećih graffiti imena na Jadran.

Ove godine u Bolu će crtati Malakkai (ŠPA), Arsek & Erase (BGR), Star (SRB), Lunar, Chez 186, Sarme, Casino, Royal, Smack 184 (HRV) te legendarni splitski dvojac Anxio i Senk.

U svom osmom izdanju Graffiti na Gradele i dalje na prvo mjesto stavlja posjetitelje i ulaz na sva događanja održava besplatnim, a uz graffite i glazbu nudi sve što bi trebao sadržavati savršeni godišnji odmor – plažu uz samu lokaciju, sportske aktivnosti i aktivnosti za djecu, plesna natjecanja te mnoge sadržaje uz kojih ta četiri dana u Bolu na Braču prođu u trenu. Ne čudi što, jednom kada posjetite Graffiti na Gradele, svoj godišnji planirate oko tih datuma. Provjerite ove godine od 25. do 27. srpnja i postat će vam jasno zašto su Graffiti na Gradele jedan od najomiljenijih festivala na obali.

SEASPLASH

Nešto više od dva tjedna ostalo je do 17. izdanja Seasplash festivalakoji će ove godine prvi put napraviti izlet u Dalmaciju, točnije na prekrasan rt i plažu Martinska pored Šibenika. Kao vrhunac ovogodišnjeg popisa izvođača, uz ostala legendarna dub i reggae imena, Seasplashu se pridružuje jedan od glavnih aktera svjetske dub, trip hop i reggae scene, takozvani “dub astronaut” – Adrian Sherwood, koji se vraća na Seasplash nakon punih šest godina.

Ovaj utjecajni britanski producent najpoznatiji je po svom radu s dub glazbom, kao i po remiksiranju niza popularnih izvođača kao što su Coldcut, Depeche Mode, The Woodentops, Einstürzende Neubauten, Primal Scream, Pop Will Eat Self, Sinéad O’Connor i Skinny Puppy. Sherwood je niza etiketa poput Carib GemsPressure SoundsHitrun Records i Soundboy Records, dok je najveći uspjeh ostvario vlastitom izdavačkom etiketom On-U Sound. Kao osoba široke glazbene naobrazbe, za života je radio u gotovo svim glazbenim žanrovima i s brojnim velikim imenima kao što su Blur, Nine Inch Nails, Sinead O’Connor, The Cure, Lee “Scratch” Perry, Tackhead, Mark Stewart, Ministry, Cabaret Voltaire, KMFDM, Terminal Power Company…

Na glavnu pozornicu 17. Seasplash festivala – MainSplash stiže uz legendarnog reggae producenata i izvođača, Lee “Scratch” Perryja, s kojim je u svibnju ove godine izbacio album “Rainford” za kojeg je Sherwood izjavio da je “najintimniji album koji je Lee ikada snimio” te ga usporedio sa suradnjom producenta Ricka Rubina i Johnnyja Casha na “American Recordings”“Rainford” je do sada pobrao niz sjajnih kritika, od vodećih medija kao što su Rolling Stone, The Guardian, The Wire, Pitchfork, Mojo koji ga nazivaju najsofisticiraniji albumom ove dvojice “dub astronauta”.

Time se Adrian Sherwood pridružuje popisu glazbenih legendi s kojima ćemo se na Martinskoj družiti od 18. do 21. srpnja, a samo neki od njih su već spomenuti Lee “Scratch” Perry, zatim ScientistMad ProfessorDub PistolsRas Mc Bean & SoulcraftVibronicsEdo Maajka i još 30-tak drugih. Zbog ovog iznenadnog gosta dogodila se mala rotacija u rasporedu izvođača, pa je koncert i zajednički nastup Lee “Scratch” Perryja i Adriana Sherwooda koji je bio predviđen za četvrtak, prebačen na subotu 20. srpnja.

Osim predivne nove lokacije, plaža Martinska kod Šibenika, Seasplashfestival će po prvi put u svojoj 17-godišnjoj povijesti biti otvoren posebnim koncertom i to na jednoj od najljepših pozornica Jadrana – Tvrđavi sv. Mihovil u Šibeniku. Tako će u srijedu, 17. srpnja 2019., na Tvrđavi nastupiti sjajni glazbenici koje predvodi New York Ska-Jazz Ensemble, uz Brain Holidays i Bass Culture Sound System.

Seasplash i ove godine nudi četiri dana glazbe na nekoliko pozornica, niz zanimljivih dnevnih radionica, besplatno kampiranje, bazzar i još mnogo toga. Predstavljajući cjelokupnu bass glazbu i promovirajući soundsystem kulturu, Seasplash je prava poslastica za sve ljubitelje reggae, dub, drum’n’bass, dancehall, jungle, ska ali i ostale srodne elektronske glazbe.

DIMENSIONS

Tisuće zaljubljenika u elektroničku glazbu posljednji put će uživati nezaboravnim pozornicama poput Moata, Gardena, Voida, Ballrooma i Subdub Arene, od četvrtka, 29. kolovoza, do nedjelje, 1. rujna. S još jednim naprednim popisom izvođača, okrenutim budućnosti glazbe, Dimensions dovodi niz novih talenata koji će stajati uz bok vrhunskim svjetskim selektorima, pa su se tako zajedno našli Jeff Mills, Omar S, Nina Kraviz, Helena Hauff, DVS1, Call Super, Hunee, Larry Heard, Zip i mnogi drugi.

Glavna pozornica festivala, Clearing, godinama ugošćuje neke od najvećih i najboljih live nastupa i DJ-eva. Ove godine nije ništa drugačije: prvi na pozornicu u četvrtak stižu domaće snage ABOP (live) i Petar Dundov, a nakon njih Jeff Mills i Nina Kraviz, koji se vraćaju treću godinu zaredom nakon odličnih nevjerojatnih b2b nastupa. Nakon što su posljednji nastup imali 2016., na festival se vraćaju i braća iz Detroita, Octave One, koji će odsvirati svoj legendarni live-set. Za ljubitelje vesele i feel-good glazbe koja potiče na ples stižu Jayda G, Peggy Gou i Sadar Bahar, a tu je poseban petosatni set kojeg će odvrtjeti Mr Scruff & Gilles Peterson te savršeno demonstrirati svestranost programa Dimensionsa. Ne zaboravimo na Huneeja, koji se vraća s još jednim nezaboravnim duplim setom. Kralj housea Omar S također je tu i donosi prepoznatljivi zvuk Detroita, dok će house legenda iz Chicaga Larry Heard aka Mr Fingers zatvoriti zadnju godinu na Clearingu svojim spektakularnim live nastupom.

Na vrhunski zvučno i svjetlosno dizajniranoj Void pozornici u četvrtak će promotori iz Leedsa, Butter Side Up, ugostiti uzbudljive festivalske premijerne nastupe: Gene On Earth, Francesca Del Gardu i The Ghost. Resident Advisor domaćin je Voida već petu godinu, a sada dovodi hit glazbenicu scene Object Blue i japanskog maestra DJ Nobua, s Mor Elianom i miljenikom festivala Skee Maskom. Za subotu je na rasporedu prava elektro afera, koja kreće s Kirsti, nakon čega slijedi ekskluzivni zajednički nastup Craig Richardsa i DJ Bonea. Tu su i live nastupi Radioactive Mana i DMX Krewa. DJ Stingray će biti domaćin Voida u nedjelju, uz nastupe Silvije Kastel i Solid Blakea koji će se pridružiti industrial techno entuzijastici Pauli Temple, dok pozornicu u nedjelju zatvrara SPFDJ.

Prvi domaćini kultne Moat pozornice bit će promotori Meat Free, koji ove godine prvi put dolaze pokazati što znaju. U Moat se vraća i zvijezda u usponu Imogen, a nastupit će uz majstora mijenjanja žanrova Objekta, a Nina Kraviz, već treću godinu zaredom priprema svoj nezaobilazni set za Moat. Electro i acid su žanrovi koji će obilježiti subotu u Moatu, uz, kako sama priznaje, zvukom opsjednutu Alienatu i electro kraljicu Helenu Hauff, koja će noć zatvoriti svojom uvijek nepredvidivim zvukom. Žanrovski raspon koji na svoj premijerni set u Moat donosi Afrodeutsche oduševit će publiku u nedjelju. Karen Gwyer će joj se pridružiti, ovaj put s posebnim nastupom uživo. Slijedi techno pionir Blawan i na kraju Berghain rezident DVS1. Festival će završiti kao što je to bilo svaki put od njegova nastanka; s Hessle Audio ekipom koja uključuje Ben UFO-a, Pangeau, Pearson Sounda, te goste Call Supera i re: ni.

Šumovita Garden pozornica pored Tvrđave, ugostit će Peach na njenom premijernom nastupu na Dimensionsu, s Eris Drewom i Saoirse koja zatvara program u četvrtak. U petak će biti prilika da popratite rijetke nastupe nekih od najutjecajnijih imena u krugu istinskih glazbenih digera – Zip, Fumiya Tanaka i Binh predstavljaju Perlon zvuk, uz podršku Hamisha & Tobyja. Prvi nastup na festivalu imat će i glazbenica u usponu, Ciel, koja je snimila jedan od najboljih Dimensions mikseva do sada. Batu se vraća nakon svog izvanrednog seta u Stablesu prošle godine, s Joy Orbisonom i žanrovski eklektičnom Josey Rebelle. Za zatvaranje Gardena snage će udružiti dugotrajni rezident Fabrica Craig Richards i Nicolas Lutz s My Own Jupiter etikete. Ne propustite ni nastupe Youandewana i Omara, dva ozbiljno talentirana DJ-a koja se pridružuju finalnom izdanju festivala na tvrđavi.

Daleko od svijeta techna i elektro-a, Subdub Arena je tu za ljubitelje niskih frekvencija. Stalni gost Dimensionsa, Mala, vraća se osmu godinu zaredom u arenu, a pridružit će mu se Josey Rebelle, koja će vrtiti jungle set teške kategorije. U subotu u Subdubu nastupaju Vladimir Ivković, Andrew Weatherall i Identified Patient, a selekcije će se protezati od post punka i ebm-a do breaksa i techna. Svježi sa svog party broda, stižu dugogodišnji partneri festivala Exit Records kako bi preuzeli Subdub arenu u subotu navečer, pozivajući Breakageaa, DBridgea, Skepticala i Fixatea na veliku proslavu kao što su to činili posljednjih osam godina Dimensionsa! Kao šećer na kraju, Metalheadz etiketa slavi 25 godina uz Displace, Om Unit, Source Direct, Doc Scott i Ant TC1.

Vraćamo se na slikovitu festivalsku plažu za posljednju godinu Dimensionsa, uz glazbu iz svih krajeva svijeta. Opsjednut kulturom kaseta Awesome Tapes From Africa vratit će se na plažu uz južnoafričku selektoricu Okapi na maraton Kwaitoa, afričkog diska i popa iz Gane. Vraćaju se Hunee i Dan Shake s torbom prepunom ploča koje obuhvaćaju sve varijacije disco i house glazbe, a pridružuje im Malfada. Heroji sjevera, Children of Zeus stižu na posljednju godinu festivala, a tu su i domaći izvođači s live svirkama; The Fogsellers u premijernom nastupu i povratnici na Dimensions Jan Kinčl & Regis Kattie. Ilija Rudman također će rasplesati publiku uz more, dok iz Manchestera stiže Mr Scruff koji će zatvoriti plažu. Dobre vibracije donosi i Dam-Funk, a dugoočekivani Nu Guinea napokon stiže na Dimensions.

Najintimnija pozornica festivala Ballroom koja prima svega 100 ljudi, bit će dom nekih od najboljih DJ talenata u usponu, kao i lokalnih junaka festivala. Mislav b2b Pytzek, Borut Cvajner, Mimi & DJ Labud, Volster i Ivan Komlinović samo su neka od imena koja vas ondje očekuju, stoga ih nemojte zaobići. Uz već najavljene, osmom Dimensions festivalu pridružuje se još regionalnih i domaćih snaga: Marina Karamarko, Avoid, DJ RaDa, DJ Ognjem, Bebetto, Arsen Pavešić, Borut Cvajner, Lawrence Klein, Roli te Jaša Bužinel i Blažen DJ. Raspored ostalih pozornica posljednjeg Dimensions festivala na tvrđavi Punta Christo bit će objavljen uskoro.

Festivalske ulaznice za 8. Dimensions festival koje uključuju četiri dana i noći programa mogu se kupiti putem ovog linka, a ulaznice za veliki koncert otvorenja, 28. kolovoza, u pulskoj Areni, gdje nastupaju Anderson .Paak, Tony Allen & Jeff Mills (live), Hunee i Objekt (live), mogu se kupiti putem ovog linka, kao i u svim Entrio sistemima.

Foto: Unsplash, promo

Učitati još
Zatvori