Editorsi dolaze u Zagrebu

Editorsi dolaze u Zagrebu

Grupa Editors donosi 8. veljače u Malu dvoranu Doma sportova svoju turneju najvećih hitova koju prati izdanje „Black Gold“ gdje će se uz 15 najpoznatijih singlova naći i tri potpuno nove pjesme. Biti će to ujedno i njihov najbrojniji samostalni koncert kod nas, nakon više puta rasprodanih klupskih i festivalskih nastupa. Grupa koja se tijekom 15 godina impresivne karijere jako posvetila fanovima iz Hrvatske spada u red rijetkih izvođača koji se kod nas iz koncerta u koncert sele u sve veće prostore.

Album „Black Gold“ prva je retrospektiva dosadašnjih uspjeha Editorsa, ali i pogled u budućnost jednog od najvažniih otočkih bendova posljednjih desetljeća. Izdanje, koje 25. listopada objavljuje PIAS,  uključuje 13 pjesama sa 6 studijskih albuma, kao i tri potpuno nove skladbe – „Upside Down“, ljetnu festivalsku himnu „Frankenstein“ i naslovnu „Black Gold“. Za pomoć pri realizaciji nove glazbe bend se okrenuo poznatom producentu Jacknife Leeju, poznatom po radu s U2, REM i Killersima, dok je omot albuma autorsko djelo Toma Hingstona, suradnika Massive Attacka i Chemical Brothersa.

Priče o „best of“-u vrte se već tri ili četriri godine, ali nikako da dođe pravi moment“, priznao je frontman Tom Smith i dodao kako su više bili usredotočeni na nove albume. S 15 godina dugom biografijom ispunjenom ozbiljnim globalnim hitovima i fantastično primljenim albumima („Back Room“ je, primjerice, bio nominiran za nagradu Mercury) izgleda da je došao pravi tren da se istaknu sve najvažnija autorska dostignuća Editorsa:  „Papillon“, „Munich“, „Sugar“, „Hallelujah (So Low), „“A Ton Of Love“, „An End Has A Start“, „Smokers Outside Hospital Doors”… Sve ih grupa donosi na novi zagrebački susret, njihovo najveće samostalano gostovanje u Hrvatskoj.

Učitati još
Zatvori