Zavirite iza epizoda serije Girls s Lenom Dunham

Zavirite iza epizoda serije
Girls s Lenom Dunham

Girls sezona 6

Na početku 2012. godine emitirana je prva epizoda serije Girls koja nikog nije ostavila ravnodušnim. Pogled na živote četiri djevojke i njihovih prijatelja koji u drugom desetljeću svog života pokušavaju pronaći smisao, prijateljstvo, ljubav i posao mnoge je iznenadio svojom iskrenošću i ponekad bolnom i nimalo privlačnom realnošću. Nakon prve epizode, serija je postala hit koji je svake nedjelje brojne gledatelje prikovao uz male ekrane. Dok su roditelji otkrivali što se nalazi iza tajanstvene površine života njihove djece, mlada publika u seriji i njezinim glavnim akterima prepoznala je sebe i svoje prijatelje, svoje brige i probleme, prepreke i razočarenja koja donosi početak u svijetu odraslih.

Girls sezona 6

Nakon kraja prve sezone, usprkos podijeljenih kritika i jednakog broja negativnih reakcija, serija Girls na male ekrane donijela je nešto novo, svježe i neočekivano realno, a iskrenim, dinamičnim dijalozima i razrađenim likovima iza sveobuhvatnog i univerzalnog naslova osigurala još pet sezona. Svaka nova sezona i svaka nova epizoda unutar nje nastavila je šokirati publiku i u format televizijske serije donositi dosad izbjegavane važne teme o kojima je progovarala bez cenzure, ali uvijek s dozom humora i suosjećanja.

Girls sezona 6

Iza cijele ideje serije Girls nalazi se jednako iskrena i kontroverzna Lena Dunham, djevojka koja je prije šest godina ideju i priču o odrastanju i najrazličitijim osjećajima, vezama i događajima koje donosi, uz pomoć Jenni Konner i poznatog producenta Judda Apatowa, pretvorila u danas kultnu seriju. Prije mjesec dana s emitiranjem je započela šesta i posljednja sezona koja u prve četiri sezone nije razočarala svoje brojne obožavatelje, ali je donijela nekoliko neočekivanih preokreta i priča.

Girls sezona 6

Kako svaka epizoda Girls nakon sebe ostavlja prostora za dijalog, otvorene teme i brojna pitanja, na YouTube kanalu HBO-a i službenoj Facebook stranici serije, Lena Dunham odlučila je snimiti zanimljive kratke videe pod naslovom Inside the Episode u kojima otkriva ideje i poruke iza određenih scena, odabira tema, glazbe, kostima, mjesta i epizodnih uloga. Dok su gledatelji u prvih pet sezona iza svake epizode imali prilike zaviriti kroz oči i komentare Lene Dunham, ove su se joj sezone pridružili i Jenni Konner i Judd Apatow i koncept Inside the Episode videa pretvorili u dinamičan i duhoviti razgovor.

Osim Inside the Episode, na službenim Facebook i Instagram profilima serije Girls možete pronaći i zanimljive i vrlo kratke videe Lena on Hannah on u kojima u gotovo skeč formatu Lena daje Hannino mišljenje o popularnim temama i stvarima poput choker ogrlice i klasičnoj doručak hrani za večeru. U iščekivanju nove epizode zabavite se uz ove dodatne, jednako duhovite i zanimljive Girls sadržaje.

Tekst: Ela Jarni

Foto: Screenshot, YouTube

Učitati još
Zatvori