Proglašeni finalisti natjecanja “burn Residency 2015.”

Proglašeni finalisti natjecanja
“burn Residency 2015.”

Nakon dvotjednog vijećanja te višesatnog preslušavanja nekoliko stotina DJ mikseva iz cijeloga svijeta žiri je prošli tjedan, predvođen Carlom Coxom, proglasio finaliste lokalnih ogranaka natjecanja “burn Residency 2015”. Time se najveće DJ natjecanje na svijetu za još jedan korak približilo velikoj završnici i proglašenju nove svjetske DJ zvijezde ovoga ljeta na Ibizi.

burn-Residency_Carl-Cox_02

Natjecanje zaprimilo je i ove godine nekoliko tisuća prijava iz više od stotinu zemalja, a Facebook profil burn Energy Drink postao je tako proteklih tjedana mjesto stalnoga posjeta ljubitelja elektronske glazbe iz cijelog svijeta. Nakon službenoga završetka glasovanja, 15. ožujka mikseve su preslušali te odlučili o najboljim lokalnim finalistima za sve prijavljene zemlje nije bila nimalo laka.

burn

S više od stotinu prijavljenih glazbenih mikseva Hrvatska se i ove godine nametnula kao ravnopravna konkurencija svim zemljama ovog natjecanja. Prema mišljenju centralnog žirija, iznimno umijeće miksa, produkcije i samopromocije pokazali su Tom Bug, Elektro Pionir, Apollo Eighteen, Andrologic i Marul, čime su se izravno probili u završnicu hrvatskoga ogranka natjecanja. Ipak, samo će jedan od njih imati priliku osvojiti put na svjetsko finale i vrijednu nagradu – menadžerski ugovor vrijedan 100.000 eura.

Talentiranu petorku očekuje vrlo zahtjevno putovanje čija je prva stanica lokalno »burn Residency mix off« natjecanje. Veliki mix off party i natjecanje održat će se u nedjelju 26. travnja u 21 sat u zagrebačkom baru Swanky Monkey Garden. Svi koji neće biti u prilici prisustvovati velikom mix off partyju mikseve finalista moći će iste večeri poslušati na Ibiza Sonica radiju (www.ibizasonica.com).

Tom-Bug

Tom Bug

Glazbeni talent i iskustvo na elektronskoj sceni finalisti su se potrudili pokazati već na samom početku natjecanja kad su u nekoliko rečenica opisali svoj dosadašnji rad. Tomislav Brusač – Tom Bug karizmatični je house DJ, producent i party organizator koji već deset godina svojim klupskim programom House Fusion puni plesne podije diljem Hrvatske i regije. Tomislav je i jedan od finalista hrvatskog “burn Residency” programa iz 2014.

Apollo-Eighteen

Apollo Eighteen

Denis Stefanić, umjetničkog imena Apollo Eighteen, veliki je obožavatelj elektronske glazbe od najmlađih dana, a posebnu strast gaji prema originalnoj produkciji.

Elektro-Pionir

Elektro Pionir

Jure Šešelj, predstavnik južne Hrvatske među finalistima, na sceni je poznat kao Elektro Pionir. Vrlo ozbiljne namjere u bavljenu DJ-ingom potvrdio je školovanjem na EMI Učilištu za elektronsku glazbu u Zagrebu. I on je, poput Toma Buga prošlogodišnji hrvatski finalist.

Andrologic

Andrologic

Andrologic, pravim imenom Andrej Božić, zadarski je DJ koji već 12 godina uspješno nastupa u Hrvatskoj kao DJ party promotor.

Marul

Marul

Mario Marelić, na sceni poznat kao Marul, mladi je DJ producent sa stalnom adresom u Splitu i željom da iz ovoga natjecanja nauči što više te postane internacionalno ime u DJ produkciji.

Učitati još
Zatvori