Filmski stil: Emma Stone

Filmski stil: Emma Stone

Filmski stil: Emma Stone

IRRATIONAL MAN

Nakon prvih nastupa u školskim kazališnim predstavama, Emily Stone bila je sigurna da želi postati glumica. Jedna Powerpoint prezentacija bila je dovoljna da svojim roditeljima pokaže koliko joj znači gluma i uvjeri ih da je pozornica njezina budućnost. Uz njihovu podršku, Emily Stone spakirala je svoj kofer i zajedno sa svojom majkom krenula prema gradu u koji mnogi odlaze u potrazi za ostvarenjem svog najvećeg sna i zvjezdanim statusom, a o kojem će 15 godina nakon prve audicije i prvog neuspjeha ispričati priču u filmu koji je krajem prošle i početkom ove godine osvojio srca mnogih gledatelja, čarobnom La La Landu.

Filmski stil: Emma Stone

MAGIC IN THE MOONLIGHT

No prije no što se popela na pozornicu kako bi primila prestižnu nagradu Golden Globes za ulogu u, od publike i kritike obožavanom, La La Landu, Emily Stone hrabro je koračala na audiciju za audicijom, promijenila ime u Emma jer je Emily Stone u bizarnom svijetu Hollywooda bilo zauzeto, ne bi li nakon tri godine dobila svoju prvu značaju ulogu na velikom platnu u filmu Superbad. Nakon uloge u Superbadu Emma Stone postala je jednom od najperspektivnijih glumica koje tek dolaze. Godine neuspješnih audicija zamijenila je nizom uspješnih nastupa u filmovima poput Zombieland, Easy A, The Help, The Amazing Spider-Man, Crazy Stupid Love, Birdman, Magic in The Moonlight, dajući svakom liku da kroz nju oživi na filmskom platnu. Njezin talent bio je očit i neupitan, prilagodljiv svakom žanru, svakom redatelju, svakom scenariju i svakoj ulozi.

Filmski stil: Emma Stone

THE AMAZING SPIDER-MAN

Osim uvijek odličnim nastupima, Emma Stone svijet je osvojila i nevjerojatnom prizemljenošću, vrckavim pogledom, duhovitim intervjuima i odličnim stilom. Nakon nekoliko uspješnih filmova i nekoliko premijera na kojima su sve oči bile uprte u mladu glumicu na crvenom tepihu, Emma je postala miljenicom cijelog svijeta i novom it djevojkom u onom modnom. Dizajneri su u njoj pronašli muzu koja je bila više od lijepog lica u prekrasnoj haljini i koja je uvijek iznova, baš kao što je to činila u svakoj ulozi na velikom platnu, svakom komadu odjeće udahnula život. Jednako poput njezinih brojnih zapaženih red carpet izdanja i modno osviještenih ležernih outfita koji su joj osigurali stalno mjesto na listama najbolje odjevenih, u njezinom filmskom ormaru nalaze se nezaboravne kombinacije. U današnjem izdanju naše stalne rubrike filmski stil vodimo vas kroz filmski ormar predivne Emme Stone.

IRRATIONAL MAN

IRRATIONAL MAN

EASY A

Easy A prvi je film u kojem je Emma, nakon tri godine aktivnog bavljenja glumom, uprizorila glavnu žensku ulogu i osvojila kritiku i publiku. Nakon uloge Olive, sasvim obične djevojke iz susjedstva koja je nakon jedne lažne glasine odlučila pomoći prijatelju u nevolji i postala najpopularnijom djevojkom u školi, svi su bili ludi za Emmom. Osim što joj je prva glavna uloga na velikom platnu, uloga Olive, nakon vrlo basic garderobe u Superbadu i Zombielandu, donijela je i prve zanimljive komade u njezinu filmsku garderobu.

Filmski stil: Emma Stone

EASY A

Jednako poput društvenog statuse mlade Olive u njezinoj školi i njezina je garderoba u filmu doživjela drastičnu promjenu. Traperice i jednostavne majice kratkih rukava, Olive je ubrzo zamijenila s seksipilnim korzetima ukrašenim čipkom i prišivenim crvenim slovom A.

Filmski stil: Emma Stone

EASY A

THE HELP

THE HELP

THE HELP

Uloga novinarke Eugenie “Skeeter” Phelan u film The Help snimljenom prema istoimenoj knjizi autorice Kathryn Stockett za Emmu je bio prvi veliki izlet u žanr drame nakon kojeg je bilo sigurno da je Emma jedna od najboljih mladih glumica na filmskoj sceni. Iako je njezin nastup ispunjen osjećajnošću i empatijom oduševio publiku i zaslužio pohvale filmskih kritičara, ormar ispunjen kardiganima i neutralnim bojama, iako savršen za lik mlade novinarke Skeeter, zasigurno nije oduševio modnu scenu. Ipak, čak i pastelne boje i tanke džempere i košulje za koje se ne može reći da laskaju ženskoj figuri Emma je u filmu nosila jednako dobro poput glamurozne Chanel haljine na njegovoj premijeri.

THE HELP

THE HELP

THE HELP

THE HELP

CRAZY STUPID LOVE

CRAZY STUPID LOVE

CRAZY STUPID LOVE

U 2011., osim filma The Help u kinima su izašla još dva Emmina filma, romantične komedije Friends with Benefits u kojem je imala tek manju sporednu ulogu i Crazy Stupid Love, film u kojem je imala glavnu žensku ulogu i prvi put zaigrala uz Ryana Goslinga. Novi omiljeni filmski par bio je rođen, a iako film nije bio ništa više od simpatične romantične komedije, odlična glumačka postava izvukla je najbolje od žanra i iznijela tople ljubavne priče sa sretnim završetkom. Uloga Hannahe Emmi je donijela odličnog filmskog partnera, nekoliko novih prilika, nove obožavatelje, reinterpretaciju scene iz Prljavog plesa i nekoliko jednostavnih kombinacija u njezinu filmsku garderobu.

CRAZY STUPID LOVE

CRAZY STUPID LOVE

CRAZY STUPID LOVE

CRAZY STUPID LOVE

GANGSTER SQUAD

GANGSTER SQUAD

GANGSTER SQUAD

Nakon što su zajedničkom energijom očarali publiku u filmu Crazy Stupid Love bilo je jasno da ćemo Emmu i Ryana prije ili kasnije ponovno gledati zajedno na velikom platnu. Samo dvije godine nakon prvog zajedničkog filma, izašao je Gangster Squad, kriminalistički triler s dozom akcije koji nije pokupio najbolje kritike iako Emma ni ovaj put nije razočarala svojom izvedbom. Ipak, film Gangster Squad u Emminu je filmsku garderobu unio raskošni glamur starog Hollywooda.

GANGSTER SQUAD

GANGSTER SQUAD

Od prve do posljednje minute, Emma je s blago valovitom kosom, crvenim ružem, s nevjerojatnim komadima nakita satkanih od dragulja i dijamanta i u predivnim dugim haljinama izgledala poput najljepših diva iz zlatnog doba La La Landa kakvu smo ju dotad imali prilike vidjeti samo na crvenom tepihu, nikad na filmskom platnu.

GANGSTER SQUAD

GANGSTER SQUAD

GANGSTER SQUAD

GANGSTER SQUAD

MAGIC IN THE MOONLIGHT

MAGIC IN THE MOONLIGHT

MAGIC IN THE MOONLIGHT

MAGIC IN THE MOONLIGHT

MAGIC IN THE MOONLIGHT

Emma je mnoge redatelje oduševila svojim beskrajnim talentom i nevjerojatnim izvedbama što ju je svrstalo na listu jedne od najpoželjnijih glumica u posljednjih deset godina. Magic in the Moonlight bio je novi projekt Woodyja Allena u kojem je u glavnoj ulozi vrckaste Sophie koje posjeduje magične moći zamislio upravo Emmu koja je ulogu više no oduševljeno prihvatila i odigrala s nevjerojatnom lakoćom.

MAGIC IN THE MOONLIGHT

MAGIC IN THE MOONLIGHT

MAGIC IN THE MOONLIGHT

MAGIC IN THE MOONLIGHT

Radnja filma smještena je na jug Francuske, u 20-e godine prošlog stoljeća što je ovaj film pretvorilo u jedan od vizualno najljepših filmova Woodya Allena, a svim muškim i ženskim likovima u njihove filmske ormare donijelo predivne kostime. Emmin, ispunjen klasicima stila 20-ih godina poput lepršavih haljina bez rukava u pastelnim bojama, luckastih šešira i predivnih traka za kosu ukrašenih perlama, bio je točka na i njezinom odličnom uprizorenju luckaste mlade Amerikane Sophie što joj je osim odličnih kritika uskoro donijelo još jednu suradnju s poznatim redateljom u njegovom sljedećem filmu Irrational Man.

MAGIC IN THE MOONLIGHT

MAGIC IN THE MOONLIGHT

MAGIC IN THE MOONLIGHT

MAGIC IN THE MOONLIGHT

LA LA LAND

lalaland2

LA LA LAND

O filmu La La Land u posljednjih je nekoliko mjeseci sve već rečeno i napisano. Od prve najave do njegovog izlaska, kritika i publika nestrpljivo su čekali film koji će na veliko platno, nakon nekoliko desetljeća, ponovno vratiti nekad omiljeni šarmantni žanr romantičnog mjuzikla. Emma Stone i Ryan Gosling još jednom su potvrdili zašto su jedan od omiljenih filmskih par i svojim već očekivano dobrim izvedbama La La Landu donijeli rekordnih sedam Golden Globes nagrada.

'La La Land'

LA LA LAND

Priča o potrazi za uspjehom u istovremeno sjajnom i nemilosrdnom La La Landu ispričana je kroz dijeloge koji prelaze u pjesmu, kroz pokrete koji prelaze u ples, kroz snažne emocije koje donosi neuspjeh i kroz živote dvoje mladih ljudi koji pokušavaju naći svoje mjesto pod zvjezdanim nebom Hollywooda, no koji više od svega pokušavaju pronaći onu jednu posebnu osobu. Zarazni soundtrack, predivna scenografija i šarmatni kostimi koji u Emminom slučaju lepršaju kroz svaku plesnu točku natjerat će vas da se zaljubite ne samo u čaroliju La La Land, već i ovog zaboravljenog žanra.

'La La Land'

LA LA LAND

Tekst: Ela Jarni

Foto: Screenshot

Učitati još
Zatvori