Plesna iznenađenja po hrvatskim gradovima

Plesna iznenađenja po hrvatskim gradovima

U Hrvatsku je stigao Ples s Marijom, dokumentarni film o argentinskoj plesačici i plesnoj pedagoginji Mariji Fux. Maria Fux prakticira i poučava plesnu metodu koja se temelji na unutrašnjim ritmovima. Kao posebnu atrakciju uz ovaj film nagrađen na Venecijanskom filmskom festivalu, kina u Varaždinu i Puli pripremila su uzbudljive plesne točke, dok plesači u Rijeci i u Zagrebu najavljuju film uz tzv. flash mob, spontani ples na ulicama. Kako je flash mob izgledao Rijeci, pogledajte u videu:

U svom studiju u srcu Buenos Airesa, u 90. godini života Maria još uvijek pleše i podučava odišući elegancijom i energijom mlade plesačice. U njezinom studiju svi su dobrodošli, bez obzira na predispozicije, spol i starost. 0Često radi s osobama s mentalnim i fizičkim poteškoćama i organizira mješovite plesne grupe. Svi imaju prliku da razviju svoj način izražavanja i talent. U njezinom jedinstvenom pogledu na ljudsko tijelo ne postoji koncept hendikepa, već ujedinjujuća ideja granica i njihovog prelaženja. Nakon nekog vremena, mnogi njezini učenici procvjetaju, kao da se u njima budi nova energija. Svi oni sudjeluju u najstarijoj ljudskoj borbi – borbi ljudskih bića protiv vlastitih ograničenja.

Maria Flux

Ovaj debitantski dugometražni film talijanskog redatelja Ivana Gergoleta prvi je dokumentarac koji je uvršten u program prestižnog Tjedna kritike u sklopu Venecijanskog filmskog festivala, gdje je osvojio nagradu Civitas Vitae prossima. Povodom hrvatske kino-distribucije filma, u nekoliko hrvatskih gradova očekuju nas flash mobovi i plesne točke. Nakon ztv. flash moba u Rijeci, zagrebačku publiku također očekuju čak dva plesna iznenađenja – najava projekcije uz flash mob plesača iz centra Tala pred Kinom Europa u subotu 28. ožujka točno u podne te plesni nastup u travnju u Griču.

Donosimo vam raspored projekcija u nezavisnim hrvatskim kinima po gradovima i datumima:
Varaždin, Kino Galerija, subota, 21.3.
Čakovec, Centar za kulturu Čakovec, ponedjeljak, 23.03. i utorak, 24.3.
Pula, Kino Valli, četvrtak, 26. 3 – srijeda, 1.4.
Rijeka, Art-kino Croatia, petak, 27.3. – subota, 4.4.
Korčula, Dom kulture Korčula, petak, 27.3.
Zagreb, Kino Europa, subota, 28.3.
Zagreb, Art-kino Grič, srijeda, 29.4.
Rovinj, Kino Antonio Gandusio – POU Rovinj, utorak, 7.4. – srijeda, 8.4.
Velika Gorica, POU Velika Gorica, četvrtak 9. 4. i četvrtak, 16. 4.
Sisak, Kristalna kocka vedrine, ponedjeljak, 27.4.
Split, Kinoteka Zlatna vrata, POU Split, utorak, 28. 4. – četvrtak, 30. 4.

Prvih dvoje koji se jave na info@journal.hr te u predmet emaila napišu “Ples s Marijom”, a u tijelo emaila svoje ime i prezime, darujemo s 2 ulaznice za zagrebačku subotnju projekciju u Kinu Europa.

Učitati još
Zatvori