Zaljubljeni Shakespeare dolazi na daske Kazališta Komedija

Zaljubljeni Shakespeare dolazi na
daske Kazališta Komedija

Priča koja je osvojila cijeli svijet i brojne nagrade, između ostalog i čak sedam kipića Oscara, spremna je za veliku kazališnu premijeru. Zaljubljeni Shakespeare još je jedno veliko djelo koje će obilježiti 68. sezonu Kazališta Komedija, a bit će ovo posebno svečani trenutak jer je riječ o posljednoj ovosezonskoj premijeri, koje će u koprodukciji s Hrvatskim narodnim kazalištem u Varaždinu i u suradnji s autorskim timom iz Češke biti prikazano u subotu, 4. svibnja 2019. godine u 19.30 sati.

Zaljubljeni Shakespeare 

Filip Juričić glumi mladog Williama Shakespearea, a kaže kako je riječ o najboljem mogućem tekstu koji u sebi ima sve ono što jedan kazališni tekst treba imati. “Kad Tom Stoppard, svjetski kazališni autoritet, stoji iza toga onda znate da je riječ o iznimnom ostvarenju. Osim elemenata melodrame tu je legenda i priča o Shakespeareu, priča o tome kako izgleda život u kazalištu, a provučena su i sva njegova djela. Nije slučajno da je film dobio toliko Oscara i bio toliko eksponiran, a imamo sreću da smo dobili prava i veselim se što će biti dijelom našeg repertoara“ – izjavio je Filip Juričić te je dodao: “Trenutno sam sav pod adrenalinom i pod tremom ali vjerujem da će mi ovo sigurno biti jedna od najvažnijih i najdražih uloga. Bilo je predivno raditi s cijelim ansamblom koji je uvijek sjajan, a kad igraš glavnu ulogu njihova je potpora jako važna. U ovo kratko vrijeme zbližili smo se i s cijelim timom iz Češke. Imamo predivan odnos i stvorila se neka pozitivna kreativna energija koja će, siguran sam, rezultirati odličnim uprizorenjem.“

Violu de Lesseps glumi Dajana Čuljak kojoj će ovo biti prva zajednička suradnja s Filipom Juričićem. “Bilo je jako lijepo raditi na ovom djelu i stvarati lik Viole de Lesseps. Redatelj Stanislav Slovák, koji je ujedno i glumac, potpuno razumije sve procese stvaranja tako da smo svi uživali u ovoj suradnji. Sve je teklo onako kako treba, a kako je premijera za samo dva dana, malo smo nervozni, naravno, ali isto tako jedva čekamo publiku da s njom podijelimo sve ono na čemu smo radili protekla dva mjeseca.“

Redatelj Stanislav Slovák, scenograf Jaroslav Milfajt, kostimografkinja Andrea Kučerova i koreograf Michal Matěj, stigli su iz Češke. Dirigent je Davor Kelić, a ostatak glumačkog ansambla čine Ronald Žlabur, Igor Mešin, Jasna Palić Picukarić, Dražen Bratulić, Goran Malus, Saša Buneta, Davor Svedružić, Zlatko Ožbolt, Ivica Zadro, Jasna Bilušić, Željko Duvnjak, Adam Končić, Ivan Magud, Lana Blaće, Kristina Habuš, Fabijan Pavao Medvešek, Adnan Prohić, Ognjen Milovanović, Božidar Peričić, Dejan Jakovljević te Bojan Valentić. Sudjeluju članovi orkestra i baleta Kazališta Komedija.

Ulaznice za predstave mogu se osigurati na blagajni Oktogon od ponedjeljka do petka od 8 do 17 sati, a subotom od 8 do 13 sati te na blagajni Kaptol od ponedjeljka do subote od 10 do 14 sati i sat i pol prije početka predstave. Također, ulaznice se mogu kupiti i na službenoj stranici kazališta www.komedija.hr. Najnovije informacije dostupne su i na službenoj Facebook stranici te Instagram profilu.

Učitati još
Zatvori