Kultna ekipa predstave Žrtve zemljopisa vraća se u kazalište

Kultna ekipa predstave Žrtve
zemljopisa vraća se u kazalište

Victims4Life – Žrtve za život

Victims4Life – Žrtve za život predstava je o trojici dramskih umjetnika koji traže svoje mjesto pod ozeblim suncem nove kulturne paradigme. Katarza i afirmacija temeljnih vrijednosti tek su početak. Na što su sve spremni ne bi li nakon propalih europskih karijera osvojili srca domovine, pogledajte 15. i 16. rujna u 20h u MSU.

Deset godina nakon prvih, gotovo kultnih Žrtava (Žrtve zemljopisa 2: Povratak žrtve, Teatar &TD/Spielart Munchen, 2009.), originalni postav Žrtvi zemljopisa vraća se na kazališne daske. Iskusniji su i stariji. Jedni su okusili europski svijet suvremenog teatra i progresivan riječki režim Frljića, dok su se drugi odali oglašavanju, sapunicama i ukazivanju na eventima. Samo jedna stvar ostala je ista: Žrtve su i dalje gladne pripadanja. I dopadanja. Samo, ovog puta, ne nekoj dalekoj Europi i njezinom dekadentnom ukusu. Ovog puta, moraju se svidjeti domovini i spremni su na svašta da to i dokažu.

Obraćajući se publici kao potencijalnim mecenama predstave i fiktivnim ravnateljima/-icama kazališta, Miran, Sven i Dean provode publiku kroz proces predstavljanja komada koji bi – uz blagoslov prisutnih – mogli postaviti. Pritom se sami stmoglavljuju niz tobogan vlastitih predrasuda, preispitujući pritom novu kulturnu paradigmu i duh vremena. Autoironično, Victims4Life – Žrtve za život zabavit će gledatelja, ali ga i natjerati da se zapita o vlastitoj poziciji u društvu i svojim mehanizmima povlačenja.

Režija: Miran Kurspahić
Dramaturgija: Rona Žulj
Igraju: Dean Krivačić Cigo, Sven Jakir, Miran Kurspahić

Koreografija: Petra Valentić
Fotomontaže: Vanja Vascarac
Dizajn: Barbara Bjeliš
Produkcija: Rebel Theatre
Koprodukcija: Festival Ganz nove Perforacije (Domino)

Učitati još
Zatvori