Tri mlada komičara čije ćete stand up specijale na Netflixu dugo prepričavati

Tri mlada komičara čije ćete stand up specijale na Netflixu dugo prepričavati

Bo Burnham

Stand Up

Netflix smo prošli takorekuć uzduž i poprijeko. Pogledali smo sve nove serije, filmove, vratili se onim starima ili starijima (a kojima se zapravo često i vraćamo) i na red je došla sekcija – Comedies. S uzbuđenjem smo kliknuli na gumb i odscrollali do sekcije Stand Up Comedies kako bi vidjeli ima li novoga? Da ubrzamo stvari – nakon cijelog vikenda stand upa, i pregledanih nastupa, poznatih komičara, manje poznatih, novih komičara te nekoliko klasika kojima se također volimo vraćati, izdvojili smo tri imena koja će vaš stand up vikend učiniti nezaboravnim!

Bo Burnham

Bo Burnham je rođen 1990. godine. Mladi komičar koji je svoj glazbeni talent savršeno spojio s onim komičarskim. Cijeli život se borio s tjeskobom i njegov humor se uvelike zasniva na tom odnosu. No, ono što ga čini drugačijim, izuzetno zanimljivim i urnebesnim, jest da ga on na pozornici realizira u kombinaciji glazbenih točaka, koje kao da su iz nekog svima poznatog mjuzikla. Taj spoj divne ironije, užasa, istine, a sve s glazbenom pozadinom čini nastupe Bo Burnhama među najboljima koje smo pogledali posljednjih godina. Na Netflixu upravo možete pogledati njegova dva specijala: Make Happy i What.

Bo Burnham

Bo Burnham

Daniel Sloss

Prije nekoliko godina sam u zagrebačkom Teatru &TD pogledala nastup Daniela Slossa  i od tada pratim sve što radi. Mračan, realan, brutalno iskren Daniel Sloss svoje nastupe temelji na privatnom životu, svojoj obitelji, roditeljima te odnosima s prijateljima. Zvuči jednostavno i ne baš zabavno. No, kada u jednadžbu stavite da ima visoko obrazovane roditelje s uvrnutim i mračnim smislom za humor, da je njegova pokojna sestra bolovala od cerebralne paralize te da su oni uvelike oblikovali njegov smisao za humor, znate da vas čeka dobrih sat vremena iskrenog, mračnog i urnebesnog sadržaja. Daniel Sloss otvarao je za Davea Chapellea, no s nastupima Dark i Jigsaw svrstava se u rang i tih velikana. Nastupe možete odmah pogledati na Netflixu, donosimo trailer:

Russell Howard

Treći koji nas je osvojio jest Russell Howard. Za razliku od Bo Burnhama i Daniela Slossa, njegova komedija je brza, dinamična, kritička, no na kraju svega pozitivna. Društvene pojave, politiku, odnose… sve, ali sve stavlja u jako zanimljivu perspektivu, no na način, da sa smijete s njime, no s osjećajem nade u društvo i budućnost. Izuzetno kritičan i istovremeno pozitivan Russell Howard osvježenje je u ponudi stand upa, gdje je, budimo iskreni, velika većina materijala nastala iz crnog, mračnog, nezadovoljnog i ponekad depresivnog mjesta. Upravo mu je i naziv nastupa takav – Recalibrate. Jer to ej točno to što on radi svojoj publici ovim nastupom.

Foto: Netflix

Učitati još
Zatvori