Sljedeći tjedan bit će u znaku filmskog genija Davida Lyncha

Sljedeći tjedan bit će u znaku
filmskog genija Davida Lyncha

Mulholland Dr.

Portreti: Filmska snoviđenja Davida Lyncha

Rujan 2019. kino Tuškanac započinje retrospektivom Davida Lyncha, režisera koji se s pravom smatra jednim od najvećih živućih nasljednika tradicije nadrealizma i eskpresionizma, u čijim se djelima bogate asocijativnosti redovito pomiču granice izmedu fantazije i zbilje, banalnog i začudnog, uznemirujućeg i ugodnog, grotesknog i idiličnog.

Podjednako umješan u oblikovanju klasičnijih fabularnih filmova (Čovjek slon, Straightova priča), kao i modernističkih remek-djela ispripovijedanih logikom sna (Eraserhead, Izgubljena cesta, Mulholland Drive, Unutarnje carstvo), Lynch od svakog svog ostvarenja čini nezaboravno osjetilno iskustvo, koje svakim ponovnim gledanjem otvara nove interpretativne mogućnosti.

Twin Peaks

Retrospektiva koja će se pod nazivom Portreti: Filmska snoviđenja Davida Lyncha održati u kinu Tuškanac od ponedjeljka, 02. rujna do nedjelje, 08. rujna, prikazat će 9 od ukupno 10 redateljevih dugometražnih ostvarenja. 

Program započinje u ponedjeljak, 02. rujna u 19 sati projekcijom redateljeva remek-djela Mulholland Drive (2001), ostvarenja koje je po sudu mnogih jedan od najboljih filmova 21. stoljeća, a uoči projekcije uvodnu riječ o autorovu stvaralaštvu održat će filmologinja Karla Lončar. 

Raspored projekcija možete saznati ovdje.

Wild at Heart
Učitati još
Zatvori