Parazit, filmski favorit za Oscara, postaje serija na HBO-u

Parazit, filmski favorit za Oscara,
postaje serija na HBO-u

Južnokorejski hit film Parazit osvojio je publiku i kritičare i brzo se slijepio uz epitet najvećeg filmskog iznenađenja godine. Film redatelja Bong Joon -hoa ne prestaje poticati na razmišljanje o klasnim razlikama kojima se bavi, a dobitnik je Zlatne palme u Cannesu i nedavno dodjeljenog Zlatnog globusa uz nekolicinu drugih prestižnih nagrada.

Sada je poznato da će navodno postati serija!  Joon-ho trebao bi surađivati s Adamom McKayom, redateljem filma Čovjek iz sjene na seriji koja će se prikazivati na HBO-u. Dijelit će producentsku palicu, a seriju će adaptirati na engleskom jeziku. Međutim, još uvijek nije poznato hoće li film poslužiti kao inspiracija za seriju, hoće li serija samo biti smještena u isti okvir kao film ili će se prikazati kao remake. Ugovor još uvijek nije potpisan i čekaju se konačne informacije.

Bong Joon-ho ne prestaje nizati uspjehe otkad je film izašao, a sitno brojimo do kulminacije na dodjeli Oscara na kojoj se, mnogi vjeruju, Parazitu smiješni nagrada za najbolji film na stranom jeziku. U središte priče Parazit smješta četveročlanu, siromašnu obitelj koja se useljava u kuću druge bogate obitelji i infiltrira u njihov luksuzni način života koji im ne može biti veća nepoznanica. Usred tog kontrasta dolazi do preokreta koji nevjerojatno završava.

Foto: IMDb

Učitati još
Zatvori