Ne propustite jako cool predstavu na Ljetnim noćima Teatra EXIT sljedeći tjedan

Ne propustite jako cool predstavu na Ljetnim noćima Teatra EXIT sljedeći tjedan

NORA – TRENUTAK POBUNE

Ova predstava odvija se po principu „kazališta u kazalištu“, prateći proces proba na predstavi Nora – kuća lutaka prema originalnom dramskom djelu Henrika Ibsena. Na probama sudjeluju mladi redatelj Dražen s vrlo nadobudnim konceptom, mlada glumica Orhideja koja je tek primljena u ansambl kazališta, i njezin stariji kolega Hrvoje, dugogodišnji član ansambla koji igra Norinog muža Torvalda.

Dok Orhideja pokorno sluša redatelja, stariji i iskusniji Hrvoje pokušava ga usmjeriti da svoj rad s glumcima temelji na međusobnoj iskrenosti i povjerenju. Situacije se izmjenjuju, od komičnih do napetih, a razgovori iz laganih pošalica prelaze u oštre svađe. Odnos Torvalda i Nore Helmer postaje preslika odnosa redatelja i glumca – glumci ne razumiju redatelja, a redatelj ne čuje glumce – to je pitanje hoće li se on popraviti ili će netko od njih izaći iz predstave.

Uz to što nas podsjeća na radnju Ibsenove Nore kao jednog od najvažnijih djela u povijesti dramske književnosti, ova predstava nam prikazuje tijek kazališnih proba te postavlja važna pitanja o mjestu Nore, Ibsena i kazališta u današnjem svijetu.

Do sada je predstava osvojila dvije nagrade i priznanja – Bobijevi dani smijeha 2018.g. – specijalno priznanje žirija za autorsko i glumačko ostvarenje: Jelena Hadži-Manev te Nagradu hrvatskog glumišta 2018.g. – nominacija za najbolji dramski tekst: Jelena Hadži-Manev.

Sretnik ili sretnica moći će osvojiti po dvije ulaznice za predstavu NORA – TRENUTAK POBUNE  17. srpnja, u srijedu u 21h u Muzeju za umjetnost i obrt, pošalju li svoje ime i prezime te adresu na ifeellucky@journal.hr s predmetom e-maila NORA – TRENUTAK POBUNE do 15. srpnja u 8 sati kada ćemo objaviti sretnika ili sretnicu. Također, kako biste bili u prilici osvojiti ulaznice, ispod Facebook objave ovog članka u komentarima morate označiti prijateljicu ili blisku osobu koja bi isto voljela sudjelovati u darivanju.

Čestitamo Ljiljani Stanić!

Učitati još
Zatvori