Ako ste ih propustili, do kraja tjedna u Kinoteci možete pogledati najbolje domaće filmove

Osmi povjerenik

Hrvatske uspješnice u kinu Kinoteka

Tjedan u kinu Kinoteka donio je drame Sam Samcat u režiji našeg kazališnog i filmskog redatelja Bobe Jelčića i novi film Vinka Brešana Koja je ovo država. Danas, u četvrtak, 7. veljače, u društvu Osmog povjerenika putujemo na Trečić, najudaljeniji naseljeni otok na kojem nema interneta ni signala za mobitel. Junak filma, Siniša Mesjak (Frano Mašković), arogantan je i ambiciozan političar u usponu, koji je zbog umiješanosti u skandal imenovan povjerenikom vlade RH na Trečiću, sa zadatkom organiziranja lokalnih izbora. Predhodnih sedam povjerenika u tome nije uspjelo. Nastojeći pronaći način da ostvari svoju misiju, Mesjak otkriva nestvaran svijet Trećića, pronalazi nevjerovatne likove, najboljeg prijatelja u životu i… samoga sebe. Osmi povjerenik ekranizacija je istoimenog hrvatskog bestselera pisca Renata Baretića, a režijski ga potpisuje Ivan Salaj.

Junaci filma Za ona dobra stara vremena Hrvoje i Borna prijatelji su od djetinjstva. Život je za njih još uvijek igra: cure, utakmice, tulumi. No dolazi vrijeme sazrijevanja, a svaki od njih nalazi vlastiti način na koji se nosi sa životnim nedaćama u društvu u kojem nema ni jasnih pravila ni mjesta za nevinost i naivnost. Iznenadne odluke koje će morati donijeti odredit će njihove životne putove, a njihovo prijateljstvo doći će na ispit zrelosti. Režiju potpisuje Eduard Galić, a uloge tumače Karlo Mrkša, Marko Petrić, Vini Jurčić, Elizabeta Brodić, Mustafa Nadarević i Ivo Gregurević. Film se prikazuje u petak, 8. veljače.

Osmi povjerenik

Osmi povjerenik

Subotnja matineja za najmlađe ovoga tjedna donosi novi animirani film studija DreamWorks Animation, iznenađujuću priču o odrastanju i pronalaženju hrabrosti za suočavanje s nepoznatim – Kako izdresirati zmaja 3sinkroniziran na hrvatski.

Svi filmovi prikazuju se od 20 sati, osim matineje koja je na rasporedu u 11 sati. Cijena ulaznica za projekcije iznosi 20 kuna. Ulaznice je moguće kupiti online na www.ulaznice.hr / www.kinokinoteka.hr ili na blagajni kina prije projekcije.

Osmi povjerenik

Za ona dobra stara vremena

Za ona dobra stara vremena

Za ona dobra stara vremena

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurala bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića. više informacija

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurala bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića.

Zatvori