Journal Man: Filmovi u kinima koje možete gledati s ekipom

Journal Man: Filmovi u kinima koje
možete gledati s ekipom

The Old Man & The Gun

Iako je odlazak u kino savršena prilika za dejt, neke filmove sigurno ne možete gledati sa svojim boljim polovicama. Ili su prestrašni, prenapeti ili naprosto dosadni, da će druga strana odbiti odlazak u kino, a vama se baš taj film gleda. Onda je idealan trenutak da okupite frendove i pogledate neki od navedenih filmova zajedno. Najčešće će se tu raditi o SF tematici ili superherojima, hororima, napetim trilerima, no nemojte preskočiti ni životne priče koje su uvijek zapažene u sezoni nagrada.

U nastavku donosimo filmove koji trenutno igraju u kinima – od sedam različitih tematika sigurno ćete odabrati bar jednu koju će i ekipa htjeti gledati.

Kapetanica Marvel (Captain Marvel)

Priča Kapetanice Marvel prati razvoj Carol Denvers u jednu od najmoćnijih heroina Marvelovog filmskog svijeta u trenutku kad se Zemlja nalazi usred galaktičkog rata između dvije rase vanzemaljaca. Smještena u 1990-ima Kapetanica Marvel potpuno je nova avantura sačinjena od prethodno neviđenog dijela prošlosti Marvelovog filmskog svijeta.

Replike (Replicas)

Poznati neuroznanstvenik William Foster, čiji su supruga i troje djece poginuli u prometnoj nesreći, potpuno očajan uz pomoć svog najboljeg prijatelja i kolege znanstvenika Eda Whittlea, odlučuje se na rizičan eksperiment – repliciranje njihovih tijela. Ništa ga neće zaustaviti u tome, čak i ako mora ići protiv cijelog vladinog laboratorija, policije, ali i zakona fizike.

Alita: Anđeo borbe (Alita: Battle Angel)

Radnja filma je smještena nekoliko stoljeća u budućnost, u gradu Iron City, u kojem napuštenu Alitu u besvjesnom stanju pronalazi suosjećajni cyber-liječnik Ido koji je dovodi u svoju kliniku. Kada se Alita probudi, ne sjeća se tko je, niti prepoznaje svijet u kojem se nalazi. Aliti je sve novo, svako iskustvo joj je prvo. Dok uči navigirati svojim novim životom i ulicama Iron Cityja, Ido je pokušava zaštititi od njezine misteriozne prošlosti, dok joj njezin novi prijatelj s ulice, Hugo, pokušava pomoći da se sjeti svoje prošlosti. Između njih dvoje se počne razvijati sve veća zaljubljenost, sve dok smrtonosne snage ne dođu po Alitu i krenu narušavati njezine novostečene odnose. Tada Alita otkriva da ima izvanredne borilačke sposobnosti koje može iskoristiti kako bi spasila svoje voljene. Odlučna da otkrije istinu o svom porijeklu, Alita kreće na put koji će je voditi u borbu protiv nepravdi ovog mračnog, korumpiranog svijeta.

Čovjek iz sjene (Vice)

U svojem novom filmu Adam McKay se usmjerio na još jednu istinitu priču, o jednom od najviše neuhvatljivih i tajanstvenih umova suvremene američke političke povijesti – Richarda Brucea (Dicka) Cheneyja, kojeg je utjelovio oskarovac Christian Bale u još jednom nezaboravnom nastupu. Film prati pedeset godina Cheneyjevog složenog putovanja od ruralnog Wyominga gdje je radio kao električar do Washingtona u kojem je bio de facto predsjednik SAD-a.

Escape Room (Escape Room)

Šest stranaca nađe se u okolnostima koje su izvan njihove kontrole i moraju koristiti svoje znanje kako bi preživjeli.

Hladna osveta (Cold Pursuit)

Život mirnog obiteljskog muškarca (Liam Neeson) iz korijena će se promijeniti nakon misteriozne smrti njegovog sina. Njegova će ga potraga za pravdom od uzoritog građanina pretvoriti u hladnog i ubojitog osvetnika. Kreće u lov na vođu narko mafije za kojeg vjeruje da je povezan sa smrću njegova sina.

Kavalir s pištoljem (The Old Man & The Gun)

Film je temeljen na istinitoj priči o Forrestu Tuckeru (Robert Redford), a prati njegov odvažan bijeg iz zatvora San Quentin u dobi od 70 godina pa sve do niza pljački bez presedana koje su zbunile predstavnike zakona i zadivile javnost. Neprestano mu se za petama nalaze detektiv John Hunt (Casey Affleck) koji pomalo postaje očaran Forrestovom predanošću poslu te žena (Sissy Spacek) koja ga voli unatoč njegovoj izabranoj profesiji.

Foto: screenshot

Učitati još
Zatvori