Ove dvije predstave trenutno su najbolji razlog za posjet Londonu

Ove dvije predstave trenutno su najbolji
razlog za posjet Londonu

Kazališna ponuda u Londonu trenutno je izuzetno zanimljiva. Osim popularnih i hvaljenih predstava A Slight Ache’ & ‘The Dumb Waiter s Martinom Freemanom i The Night of the Iguana Tennesseeja Williamsa sa Cliveom Owenom u glavnim ulogama, kazališta West Enda ovog proljeća donose dvije odlične predstave s postavom koju jednostavno ne smijete propustiti. Ako ste planirali put u London, organizirajte se tako da se vratite puni dojmova upravo s ove dvije predstave.

Gillian Anderson i Lily James u All About Eve

1950. godine kina je osvajao film All About Eve, a kojeg su generacije s neospornim užitkom gledali sve do danas. Radi se o pravom remek-djelu starog, sofisticiranog i glamuroznog Hollywooda, inteligentno složenom komadu s britkim dijalozima, duhovitim replikama i razotkrivanju licemjerja njujorških kazališnih krugova. Režiju i scenarij potpisuje pravi maestro Joseph L. Mankiewicz impresivnu fotografiju oskarovac Milton R. Krasner (poznat po Three Coins in the Fountain i Sedam godina vjernosti) i  glazbu deveterostruki oskarovac Alfred Newmana (poznat po filmovima Orkanski visovi, Kralj i ja Dnevnik Anne Frank). U filmu glume Bette Davis, Anne Baxter, George Sanders i od zvučnijih imena, manju ulogu imala je i Marilyn Monroe.

Drama je to čiji su sadržaj i tema (na žalost) još uvijek jako aktualni – o licemjerju Hollywooda, angažmanu glumica srednje is raije dobi, a kada Bette Davies uzvikne legendarnu rečenicu “Funny business, a woman’s career”, ona još uvijek snažno odjekuje. Djelo je Ivo van Hove adaptirao za kazalište i u glavnoj ulozi koju je nekad igrala Bette Davies, sada će svi posjetitelji West Enda gledati Gillian Anderson. Gillian Anderson kao Margo Channing i Lily James kao Eve Harrington. Zanimljiva tema, adaptacija dan-dan danas očaravajućeg klasika i ova dva zvučna glumačka imena definitivno su razlog zašto trebate posjetiti Noel Coward Theatre na West Endu tijekom proljeća. Predstava igra do 11. svibnja, a sve informacije o ulaznicama možete saznati ovdje.

Tom Hiddleston u Betrayal

Ove sezone  Pinter at the Pinter produkcija donosi samo najbolje! Komad Betrayal smatra se jednim od najvećih djela Harolda Pintera. Izdaja u braku, izdaja među ljubavnicima i izdaja samog sebe isprepleteni su u ovom komadu, a  koji je 1983. David Hugh Jones ekranizirao. Jeremy Irons, Ben kingsley i Patricia Hodge tada su utjelovili Roberta, jerryja i Emmu, a koje će sada na pozornici West Enda glumiti Zawe Ashton, Tom Hiddleston i Charlie Cox. Premijera predstave je 3. ožujka, a sve informacije o ulaznicama možete saznati ovdje. Pogled na probu predstave donosimo u galeriji u nastavku:

Foto: Instagram, Marc Brenner

Učitati još
Zatvori