Film ‘Green Book’ bio je veliko iznenađenje na Oscarima!

Film ‘Green Book’ bio je
veliko iznenađenje na Oscarima!

Supružnici Jamie Ray Newman i Guy Native osvojili su Oscara za najbolji kratki film

Oscari koji donose iznenađenja, a sve bez domaćina.

Oscari su ove godine bili bez domaćina. To je bilo prvo iznenađenje večeri. Tina Fey, Amy Poehler i Maya Rudolph pokrenule su show na odličan način, no nakon toga je ceremonija bila režirana tako da je domaćin zapravo suvišan, što nismo odmah niti uočili. Posebnost ovogodišnje dodjele je što je nakon 1989. ceremonija prvi put bez domaćina – Kevin Hart je odustao zbog optužbi za homofobne napade na društvenim mrežama.

Iako je sve bilo u znaku filma Bohemian Rhapsody – čak je i čast da otvori ovogodišnju dodjelu pripala grupi Queen i pjevaču Adamu Lambertu, koji su izveli We Will Rock You i We Are The Champions – ovogodišnji Oscari nisu bili u tolikoj mjeri naklonjeni tom filmu. Favorit je bio najveći, uz A Star is Born, predviđao se najveći broj osvojenih Oscara da bi na kraju odnio četiri Oscara (i nitko nije spomenuo Bryana Singera!).

https://www.youtube.com/watch?v=tTo3XYm33WU

Green Book – najbolji film

Najboljim filmom proglašen je Green Book što je bio iznenađenje večeri – iako nominiran, kladionice mu nisu davale velike šanse. S druge strane, Olivia Coleman je, posebno nakon BAFTA-e, potvrdila svoj status među glumicama nominiranima za najbolju glavnu ulogu i odnijela Oscara za ulogu u filmu The Favourite. Glenn Close je i dalje ostala bez Oscara… sada je službeno i najnominiranija glumica bez zlatnog kipića.

Za očekivati je bilo da će Lady Gaga osvojiti Oscara za najbolju pjesmu, a istu pjesmu Shallow izvela je s Bradleyem Cooperom na pozornici. Mahershala Ali potvrdio je svoj status u glumačkom svijetu osvojivši kipić za najboljeg sporednog glumca. Ovo mu je drugi Oscar, nakon filma Moonlight. Alfonso Cuaron i film Roma postali su prvi meksički film dobitnik Oscara – ipak je odnio pobjedu u kategoriji filma na stranom jeziku, a ne najboljeg filma što su se mnogi nadali i predviđali mu.

Rami Malek, Olivia Colman, Mahershala Ali i Regina King

Ovogodišnja dodjela nagrada donijela je nekoliko iznenađenja, a cijelu listu dobitnika možete naći na oscar.go.com.

Crveni tepih Oscara 2019. pogledajte ovdje.

Najbolje odjevene muškarce s Oscara 2019. pogledajte ovdje

Crveni tepih Vanity Fair Oscar partyja pogledajte ovdje

Rami Malek

Olivia Coleman

Lady Gaga

Foto: Profimedia

Učitati još
Zatvori