‘Feel good’ film godine inspiriran glazbom Brucea Springsteena za sve sanjare

‘Feel good’ film godine inspiriran glazbom Brucea Springsteena za sve sanjare

FILM KOJI ĆE PROBUDITI SANJARA U VAMA

Nakon što je osvojio publiku i kritiku Sundance Film Festivala i pokupio neke od najboljih kritika, novi film redatelja Gurindera Chadhae mogao bi biti veliki ljetni filmski hit. Blinded by the Light je film u čijoj se glumačkoj postavi ne nalaze velika hollywoodska imena, ali koji ćete usprkos tome poželjeti pogledati jer će u vama probuditi onaj feel good osjećaj.

Uz redatelja koji se proslavio filmom Bend It Like Beckham te talentiranu i mladu glumačku ekipu, još jedan razlog zbog kojeg ćemo pohrliti u kino dvorane je inspiracija iza filma – pjesme Brucea Springsteena. Osim što su kroz radnju isprepleteni motivi iz nekih od njegovih najvećih hitova, pjesme s potpisom Brucea Springsteena istovremeno stvaraju soundtrack u kojem ćete uživati.

Film Blinded by the Light je priča o odrastanju o Javeda, britanskog tinejdžera pakistanskih korijena u gradiću Luton. Usred rasnog i ekonomskog previranja, Javed se okreće pisanju poezije kao bijegu od netolerantne okoline te nepopustljivih i tradicionalnih stavova njegovog oca. Javedov svijet mijenja se nakon što ga prijatelj iz razreda upozna s glazbom Brucea Springsteena u čijim moćnim stihovima pronalazi poveznice sa životom svoje radničke obitelji. Istovremeno s pronalaskom novog katarzičnog outleta za svoje snove, Javed pronalazi hrabrost da se izrazi na svoje jedinstven način.

Blinded by the Light već je proglašen feel good filmom godine, a filmski kritičar portala Indiewire opisao ga je kao veličanstvenu priču o odrastanju koja zrači ozbiljnošću Bollywoodskih mjuzikala, prigrljuje život imigranata i unosi živost i vibrantnost u simpatične likove s nepobjedivim optimizmom koji je bio jednako rijedak u vrijeme mandata Margaret Thatcher u Engleskoj, koliko je rijedak i danas u Trumpovoj Americi.

Blinded By the Light u svjetska kina stiže sredinom kolovoza. Trailer pogledajte u nastavku.

Foto: Screenshot, Youtube

Učitati još
Zatvori