Studio EXIT ima tri super predstave ovog siječnja, a na jednu vas i vodimo

Studio EXIT ima tri super predstave ovog
siječnja, a na jednu vas i vodimo

Voliš li me?

Studio EXIT ima tri nove super predstave

Predstava Dvoje je prije nešto manje od godinu dana otvorila novu kazališnu scenu u Zagrebu – Studio EXIT u Gundulićevoj 37/1. Scena nastavlja uspješno s radom i u 2019. te u siječnju donosi tri odlične predstave: Voliš li me?, Susret i predstavu Baš ti, baš tu.

Voliš li me?

Predstava Voliš li me? donosi priču o životu koji smo sanjali, a koji se nije ostvario. Umjesto bračne idile koju smo planirali nakon prvotne zaljubljenosti susreli smo svoju osobnu bol od koje ne možemo pobjeći. Možemo li je nadvladati? I što nas čeka iza toga? Ljubav ili…?

Ovo su neke od tema koje otvara komedija Voliš li me?, oživljena fantazija dvadesetogodišnjeg perioda jednoga života koji su dvoje ljudi odlučili dijeliti u ulogama ljubavnika, životnih suputnika, iskrenih prijatelja, roditelja, pa čak i žestokih suparnika te naposljetku iskonskih ljudskih bića. Sve što jedna ”ljubavna” veza može podnijet pred očima gledatelja će se i dogoditi.

Voliš li me?

Režiju potpisuje Janez Vajavec, a na pozornici Studija EXIT gledat ćete Vesnu Tominac Matačić i Žigu Čamernika. Predstava je na rasporedu 18. i 19. siječnja u 19 sati.

Susret

Druga predstava koja nam je zaokupila pažnju jest Susret, koju je napisala i režirala Nina Mitrović, a glume Siniša Popović i Filip Križan.

Radnja prati Andreja koji godinama nije vidio svojeg teško bolesnog oca. Otac prezire slabiće, a sin se boji da nema dovoljno snage da se s njime suoči. Pa ipak, jedno ga poslijepodne posjeti odlučan u namjeri da dobije odgovore na pitanja koja ga progone. Na površinu izlaze obiteljske tajne i potisnute emocije. Susret je napeta psihološka drama o dva čovjeka suočena s prošlošću od koje više ne mogu pobjeći. Komad je to o ljubavi i mržnji, kajanju i žaljenju. I pitanju koje se krije u pozadini cijele priče: Što ako nam naši roditelji ne mogu ili ne znaju dati ljubav?

Predstava je na rasporedu 24. i 25. siječnja u 19 sati.

Susret

Baš ti, baš tu

Treća predstava koju ćemo gledati ovaj mjesec u Gundulićevoj je Baš ti, baš tu, koju izvodi umjetnička družina Auzvinkl, a napisala ju je Miranda July, režirala Bruna Bebić, dok ćemo na pozornici gledati Vanju Matujec. Junakinja ove drame prisjeća se naizgled bizarnih i nevažnih situacija nastalih u njezinom stalnom nastojanju da prevlada usamljenost i odvojenost od svijeta. Često se osjeća kao statist u vlastitom životu, pa iznalazi sve zakučaste načine kako da se uklopi odlazeći na tečaj romantike, držeći satove plivanja u svojoj kuhinji ili koketirajući sa ženskim prijateljstvom.

Pokušavajući uspostaviti odmak i razumijeti, počesto nespretno, naizgled ljupko, ali bez uvijanja i začudno direktno, njezina propitivanja su direktna i duhovita. Fantazija je vitalna priroda svih lica i likova Mirande July. U pozadini njezinih pitanja stoji dilema: radi li se ovdje i sada o privremenom životu na putu prema stvarnom životu koji nas čeka negdje u budućnosti. Glavna junakinja njezina života  uspješno pretapa humor i patos, progovara o svim velikim pitanjima duhovito, pronalazeći ipak radost i mjesto u svijetu koje je Baš za nju, baš tu.

Baš ti, baš tu

Predstava je na rasporedu 26. i 27. siječnja u 19 sati.

Sretnik ili sretnica moći će osvojiti po dvije ulaznice za predstavu Susret 25. siječnja pošalju li svoje ime i prezime te adresu na ifeellucky@journal.hr s predmetom e-maila SUSRET, do 20. siječnja u 16 sati kada ćemo objaviti sretnika ili sretnicu. Također, kako biste bili u prilici osvojiti ulaznice, ispod Facebook objave ovog članka u komentarima morate označiti prijateljicu ili blisku osobu koja bi isto voljela sudjelovati u darivanju.

Čestitamo Marceli Filipi!

Učitati još
Zatvori