Elemental na drugom danu Zagreb Callinga

Elemental na drugom danu Zagreb Callinga

elemental post 1

Grupa Elemental drugi je headliner ovog novog zagrebačkog glazbenog festivala te se pridružuje Johnu Newmanu na popisu izvođača drugog dana Zagreb Calling festivala koji će se održati 23. lipnja na stadionu Šalata.

Proteklih par mjeseci pokazali su da je 2016. definitivno godina grupe Elemental. Bend je 19. veljače objavio sedmi studijski album naslovljen ‘Tijelo’ kojeg su prethodno najavili singlovi ‘Goli i bosi’ i ‘Sve je moje tuđe’. Pojedinačni uspjeh singlova ponovio je cjelokupan, dvostruki novi materijal kojeg mediji ne prestaju obasipati hvalospjevima. Dva tjedna kasnije na red je došao Dan E, najveći samostalni koncert njihove karijere koji se održao 5. ožujka pred rasprodanim auditorijem Doma sportova. Tim nastupom Elemental je proslavio svoju punoljetnost i upisao se na popis svega nekolicine izvođača koji su uspjeli rasprodati tu zagrebačku dvoranu.

U četvrtak, 23. lipnja Elemental podijelit će pozornicu Zagreb Calling festivala s novom britanskom soul zvijezdom Johnom Newmanom. Mladi glazbenik uspio je sa samo dva studijska albuma i nekoliko vokalnih suradnji doslovce osvojiti svijet.

Stadion Šalata, najomiljeniji gradski otvoreni koncertni prostor, postat će 22. i 23. lipnja utočište odlične glazbe u kojem će glavne uloge igrati i strane i domaće glazbene zvijezde. Prva večer pripala je grupama Simply Red i Jinx uz koje će nastupiti i Natali Dizdar. Druge večeri program čine John Newman, Elemental i treći izvođač koji je još iznenađenje.

Foto: Maja Bota

Učitati još
Zatvori