Dugoočekivana predstava 66. Dubrovačkih ljetnih igara

Druga dramska premijera 66. Dubrovačkih ljetnih igara prema drami Iva Vojnovića „Dubrovačka trilogija“, u režiji Staše Zurovca i izvedbi Festivalskog dramskog ansambla, održat će se večeras, 9. kolovoza u 21 sat i 30 minuta u Kneževom dvoru i ispred Dvora.

dubrovačka trilogija post

Dubrovačke ljetne igre zadnji su puta sva tri dijela ovog kultnog djela Iva Vojnovića na scenu postavile 1999. godine s redateljem Joškom Juvančićem, a u novom čitanju 2015. godine režiju „Trilogije“ potpisuje plesač i koreograf, bivši prvak Baleta Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu, dobitnik brojnih nagrada u cijeloj regiji, Staša Zurovac, koji prva dva dijela slavne Vojnovićeve drame „Allons enfants!…“ i „Suton“ postavlja u atriju Kneževa dvora, a pred Dvorom treći dio „Na taraci“.

Jadranka Đokić i Mislav Čavajda

Jadranka Đokić i Mislav Čavajda

Ovo, za Dubrovnik uvijek aktualno djelo Iva Vojnovića, koje prikazuje pad Republike i propadanje dubrovačkog plemstva koje odbija prihvatiti promjene i stoga nestaje u samouništenju, ponudit će u ovoj premijeri novo viđenje vječnih pitanja i doživljaja „Trilogije“ danas.

Mislav Čavajda

Mislav Čavajda

– Zamišljena kao hommage Kosti Spaiću i njegovoj legendarnoj režiji „Dubrovačke trilogije“, nova interpretacija za temeljne motive ima odnose majke i kćeri, oca i sina te žene i muškarca koji se vole – rekla je Mani Gotovac koja je kao pomoćnica intendanta za dramski program ovaj naslov i uvrstila u ovogodišnji program te napravila dramaturšku preradbu.

Jadranka Đokić

Jadranka Đokić

Nakon premijerne izvedbe večeras, 9. kolovoza, „Dubrovačka trilogija“ odigrat će se još i 10., 11., 12. i 13. kolovoza. Ulaznice za sve izvedbe ove kultne predstave su rasprodane.

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurala bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića. više informacija

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurala bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića.

Zatvori