Dodjela Emmyja otvorila još jednu sezonu nagrada

Dodjela Emmyja otvorila još
jednu sezonu nagrada

'Game of Thrones'

‘Game of Thrones’

Sa sve većom produkcijom najvažnijih produkcijskih kuća i kanala, dodjela nagrade Emmy sve je uzbudljivija. I iako neka od najboljih ostvarenja ove godine nisu stigla biti nominirana, pratili smo zanimljivu dodjelu u kojoj je na kraju jednom trijumfirala Igra prijestolja. Pridružio joj se i uradak povijesnog slučaja protiv O.J. Simpsona koji je možda i najviše iznenadio brojem osvojenih nagrada.

Veep

Veep

Uz HBO serije Veep i Transparent koje su također uzele svoje kipiće, kanali HBO i FX izjednačili su mjesta sa sveukupno šest Emmyja. Slijede ih Netflix, Amazon i PBS. Nagradu za najbolji TV film odnio je “Sherlock: The Abominable Bride (Masterpiece)”, dok su svoje nagrade u kategorijama najboljih glumaca osvojili Jeffrey Tambor, Julia Louis-Dreyfus, Rami Malek, Tatiana Maslany, Courtney B. Vance, Sarah Paulson, Ben Mendelsohn, Kate McKinnonm, Louie Anderson i Maggie Smith.

sherlock-1

Dodjelu je vodio Jimmy Kimmel koji je osvojio gledatelje u publici, no i one za malim ekranima sa svojim urnebesnim uvodnim monologom. Svakako je držao visok nivo smijeha i napetosti tijekom cijele ceremonije dodjele nagrada i potvrdio svoj status jednog od vodećih američkih komičara i voditelja.

Foto: Screenshot

Učitati još
Zatvori