Najveći street art projekt u Hrvatskoj

Najveći street art projekt u Hrvatskoj

Hrvatska vrvi festivalima, glazbenim, umjetničkim, kazaližnim, filmskim… No, rijetko se dešava da street art festival od petodnevnog događanja postaje projekt od šest mjeseci! Upravo to se dogodilo Boombarstick festivalu u Istri. Od ove, 2015. godine, možemo uživati u umjetničkoj ponudi sadržaja Boombarstick festivala od 1. svibnja sve do 1. studenog.

Polite BastART

Polite BastART

Vedran Štimac, lokalni umjetnik iz Pule koji stvara pod pseudonimom Polite BastART, otvorio je 1. svibnja festival akcijom ‘live painting’ i izložbom. Izložba je u novoj Boom galeriji u ulici Pian 11 u Vodnjanu. Sljedeća akcija održala se za Dan mladih, 25. svibnja, kada je Vodnjan dobio dva velika murala, naslikali su ih umjetnici Ekta iz Švedske i Sébasten Touache iz Francuske, sa podrškom Francuskog istituta u sklopu ‘Rendez-vous’ festival Francuske u Hrvatskoj.

Czentrifuga

Czentrifuga

Danas, 16. lipnja s početkom u 15 sati i 15 minuta festival će ugostiti Czentrifugu iz Berlina koji će oživiti Boom Galeriju izložbom sitotisak grafike i socio-kulturnih aktivnosti, uključujući otvorenih radionica sitotisak, animacije i recikliranja. Sljedeći gost je street art umjetnik Lonac iz Zagreba koji će 20. lipnja krenuti stvarati mural u centru grada. Publika prilikom stvaranja murala je više nego dobro došla!

Lonac, Zagreb

Lonac

Festival će, kao i svako godine, ugostiti i strane umjetnike. Umjetnici Nicolas Barrome i Jean-Michel Ouvry iz Francuske gosti su festivala 11. srpnja, dok iz Italije dolazi Pixel Pancho 20. srpnja. Davor Gromilović, gost iz Srbije, dolazi u kolovozu s dvostrukom izvedbom – održat će koncert i live painting ‘Symposion’

Seb

Sébasten Touache

Bit će još novosti tijekom ljeta, no kako ih ne biste propustili, pratite festival na boombarstick.com ili na Facebook stranici.

Foto: Boombarstick, silkfatblues.com

Učitati još
Zatvori