Korejska kuhinja i najfiniji francuski deserti u Kuhaoni

Korejska kuhinja i najfiniji
francuski deserti u Kuhaoni

kuhaona-listopad-2

U listopadu će se u Kuhaoni pripremati francuski slastičarski klasici, uživati u okusima libanonske i korejske kuhinje te uvijek dobrodošle tjestenine. A sve zajedno će biti zaokruženo vinskom školom u kojoj upoznajemo i kušamo najbolje s najpoznatijih svjetskih vinskih destinacija.

No ono što je najvažnije je da Kuhaona u listopadu slavi svoj drugi rođendan povodom kojeg na svaku pojedinačno kupljenu ulaznicu dolazi i prigodni rođendanski popust od 10%.

Teme radionica

06.10.2016. (četvrtak)
Korejska kuhinja – Predavač: Ivan Milas
Trajanje radionice: 17.30 – 20.30 sati
Za ljubitelje azijskih kuhinja stiže novitet. Korejska kuhinja će vam ponuditi Daeji galbi (marinirana svinjska rebrica pečena na roštilju), Jaeyook kimchi bokum (svinjetinu prženu s prilogom od kupusa i čili paste), Kkanpunggi (prženu piletinu u slatko-ljutom umaku), Bibimbap (prženu rižu s povrćem) i Buns punjene svinjetinom i poslužene u juhi. Raskošno i slasno u bojama i okusima. Pridružite se!
Redovna cijena radionice: 450,00 kn (PDV uključen)
Popust (10%): 45,00 kn
Cijena radionice s popustom: 405,00 kn (PDV uključen)

13.10.2016. (četvrtak)
Ekleri i profiteroli – Predavač: Bojana Bukvić
Trajanje radionice: 17.30 – 20.30 sati
Najpoznatije slasice od kuhanog tijesta svakako su ekleri i profiteroli. Uz Bojanu, pastry chefa restorana Mundoaka, naučite pripremati ove desertne klasike. Ekleri će biti u kombinaciji s karamel kremom, kikirikijem i čokoladnim ganacheom, a profiteroli s hrskavim keksom, slastičarskom vanilin kremom s narančom i džemom od mandarina. Ne propustite slastice u jednom od svojih najboljih izdanja.
Redovna cijena radionice: 450,00 kn (PDV uključen)
Popust (10%): 45,00 kn
Cijena radionice s popustom: 405,00 kn (PDV uključen)

kuhaona-listopad

18.10.2016. (utorak)
Vinsko putovanje svijetom – Predavač: Aleksandar Noršić
Trajanje radionice: 17.30 – 20.30 sati
U drugoj radionici vinske škole upoznat ćete se sa svjetskim vinskim destinacijama kroz njihove istaknute predstavnike. Kušat ćete iz Francuske-Champagne, Italije-Chianti, Španjolske-Rijoa, Argentine-Malbec, Australije-Shiraz, SAD-Chardonnay, Portugala-Porto. Ukusni zalogajčići uključeni.
Redovna cijena radionice: 450,00 kn (PDV uključen)
Popust (10%): 45,00 kn
Cijena radionice s popustom: 405,00 kn (PDV uključen)

20.10.2016. (četvrtak)
Kuhinja Libanona – Predavač: Marijana Zlomislić
Trajanje radionice: 17.30 – 20.30 sati
Libanonska kuhinja je drevna mediteranska kuhinja koja uključuje velike količine cjelovitih žitarica, povrća, voća, ribe začinjenih aromama maslinova ulja, češnjaka i limunova soka. Današnji Marijanin jelovnik uključuje: Muhammaru (namaz od pečenih paprika i oraha), Fatayer (tijesto punjeno špinatom), Kibbeh (pržene okruglice od bulgura punjene mesom), Fattoush (salatu sa svježim povrćem, metvicom i prženim komadićima tankog kruha) i Kunafa (desert od kadaif tijesta i sira). Čista uživancija, pa nemojte previše razmišljati ;).
Redovna cijena radionice: 450,00 kn (PDV uključen)
Popust (10%): 45,00 kn
Cijena radionice s popustom: 405,00 kn (PDV uključen)

kuhaona-listopad-3

25.10.2016. (utorak)
Francuski deserti – Predavač: Bojana Bukvić
Trajanje radionice: 17.30 – 20.30 sati
Na redu su slastičarski klasici. Financiers od badema i čokolade, Madeleines od limuna, Tarte fine od karameliziranih jabuka i brusnica s domaćim lisnatim tijestom te Palmiers s pistacijama, lješnjacima i ružinom vodicom (također od domaćeg lisnatog tijesta). Ovo se ne propušta, pa stoga svakako stavite ovu radionicu u svoj kalendar.
Redovna cijena radionice: 450,00 kn (PDV uključen)
Popust (10%): 45,00 kn
Cijena radionice s popustom: 405,00 kn (PDV uključen)

27.10.2016. (četvrtak)
Slasna tjestenina – Predavač: Ivan Milas
Trajanje radionice: 17.30 – 20.30 sati
Izrada domaće tjestenine tehnika je s kojom mnogi nisu upoznati pa ćete na ovoj radionici uz Ivana Milasa imati priliku naučiti kako pripremiti raviole punjene skutom i smokvama s umakom od tikvica i rajčica, crne tagliatelle u umaku od lososa, vodke i timijana, te gyoze s nadjevom od svinjetine i povrća s umakom od soje i mirina.
Redovna cijena radionice: 400,00 kn (PDV uključen)
Popust (10%): 40,00 kn
Cijena radionice s popustom: 360,00 kn (PDV uključen)

tjestenina

Više doznajte na službenim stranicama Kuhaone.

Foto: Creative Commons, Shutterstock

Učitati još
Zatvori