Kreativna subota: Le Band ukrasni tanjuri

Već smo imali prilike upoznati rad kreativca Petra Bande pod nazivom brenda ‘Le Band’ i njegov zanimljiv, novi način promoviranja svojeg rada i proizvoda kada je haustor pretvorio u showroom. No, Petar stalno ide korak dalje. Le Band je osmislio kao svojevrsnu platformu za druge ljude, umjetnike, kreativce koji se žele izražavati u keramici, a imaju sjajne ideje. I tako je suradnja s umjetnikom, slikarom Hrvojem Majerom došla na red. Odlučili su se za suradnju na keramičkim tanjurima koje Petar izrađuje, a Hrvoje oslikava.

tanjur 1

Proces stvaranja je bio brz i produktivan. Kada su dogovorili tehniku, vrijeme i materijale, za izradu prve serije (u kojoj je 15 tanjura) bilo im je potrebno 2 do 3 tjedna. Svaki tanjur je ručno izrađen, ručno oslikan i ručno dotjeran, finiširan i glaziran. Tanjuri su izrađeni od visokokvalitetne bijele keramike, glazirane na visoki sjaj, završeni plavom kobaltnom bojom.

tanjur 2

Često dobivaju upite kao što je primjerice ‘Koliko ima primjeraka dečka u kariranom?’ jer ljudi, kupci misle da su to printevi. No, ne radi se o printevima, svaki tanjur je originalan i ručno oslikan. Kako bi jedinstvenost i neponovljivost tanjura bila još više naglašena, dečki su se dogovorili da čak niti motive oslika na tanjurima neće ponavljati!

tanjur 4

tanjur 5

tanjur 7

Više o brendu Le Band i o suradnji Petra Bande i Hrvoja Majera možete saznati pratite li Facebook stranicu Le Band.

Foto: Damjan Denona

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurala bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića. više informacija

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurala bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića.

Zatvori