Journal pets: Simpatična kampanja koja će vas podsjetiti na bitne stvari u prosincu

Pas Medo Lajoš u epizodi Stop Petardama

Vrijeme blagdana često je najstresnije vrijeme za vaše kućne ljubimce, a najviše za pse. Iako je kupnja i korištenje pirotehnike i popularnih petardi za vrijeme blagdana legalna, oni su i dalje jedan od najčešćih uzročnika bježanja, stresa, raznih napadaja i sl. kod pasa. Psi i mačke čuju nekoliko puta bolje od nas, a čuju i zvukove na drugačijim frekvencijama. Pucnjava i grmljavina njima su nepodnošljiva buka koje se većina strahovito boji.

Vlasnici ljubimaca vrlo su dobro upoznati sa strahom i panikom koju uzrokuje blagdanska pucnjava, petarde, vatrometi i sl. A najčešća je pucnjava od petardi tijekom dana, u bilo koje doba dana i noći, jako često upravo ispod balkona, prozora satana s ljubimcima ili na putu u obližnji park. Petarde tijekom blagdana čuju se stvarno na ama baš svakom koraku. Životinje se nerijetko strahovito uznemire, laju, cvile, vrše nuždu po cijelom stanu, grebu namještaj do te mjere da se ozlijede i tresu se. Zabilježen je i niz uspješnih ili neuspješnih pokušaja bježanja. Psi se trgaju s povodaca, a i mačke i psi ponekad pokušavaju skočiti kroz prozor, bez obzira na kojem su katu. Ukratko, ljubimci strašno pate.

Upravo kako bi skrenuli pozornost na patnju kućnih ljubimaca kreirana je simpatična kampanja Pas Medo Lajoš u epizodi Stop Petardama kako bi se ne samo ukazalo na blagdansku problematiku, već i na pomalo zabavan način pokazalo i približilo građanima što se zapravo dešava s kućnim ljubimcima tijekom paljenja i bacanja petardi.

Foto: Unsplash

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurala bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića. više informacija

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurala bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića.

Zatvori