Još jedan hrvatski film na festivalu u Veneciji

pijat4

U svečanoj atmosferi dvorane Perla u petak je u programu Dani autora, u sklopu 73. Međunarodnog filmskog festivala u Veneciji, održana svjetska premijera debitantskog dugometražnog igranog filma Hane Jušić, “Ne gledaj mi u pijat”. U priči o obitelji, koja često funkcionira poput malog toplog zvjerinjaka, glavnu ulogu ima Marijana (Mia Petričević) koja počinje iskušavati svoje osobne granice i testira svoj okus slobode kroz susrete s nepoznatim muškarcima kao bijeg od životne situacije u kojoj se našla.

pijat1

Svečana premijera održana je u atraktivnom festivalskom terminu, u najvećoj dvorani u sklopu Palazzo del Casinò na venecijanskom Lidu. Osim redateljice i scenaristice Hane Jušić, crvenim tepihom prošetali su glumci Mia Petričević, Nikša Butijer, Arijana Čulina i Karla Brbić, montažer Jan Klemsche, direktorica fotografije Jana Plećaš, kolorist Edoardo Rebecchi, danski koproducenti Peter Hyldahl i Maria Møller Christoffersen iz produkcijske tvrtke Beofilm te producentica Ankica Jurić Tilić iz Kinorame.

Pogledajte trailer u nastavku:

pijat2

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurala bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića. više informacija

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurala bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića.

Zatvori