Kultni Serpentine Pavillion u Londonu ove godine je s japanskim potpisom

Image Credit: Serpentine Pavilion 2019, Design Render, Exterior View, © Junya Ishigami + Associates

Japanski arhitekt Junya Ishigami odabran je kao novi autor koji će dizajnirati ovogodišnji Serpentine Pavilion. Ishigami vodi studio Junya Ishigami + Associates u Tokyju i sada je devetnaesti odabrani kako bi dizajnirao ovu prestižnu godišnju izložbu, a koja će biti postavljena ovog ljeta u Serpentine Gallery u Kensington Gardens u Londonu.

Serpentine Pavilion ove godine dizajnira Junya Ishigami

Njegov dizajn prikazat će da priroda i arhitektura mogu funkcionirati zajedno u harmoniji, baš kako je pokazao s radovima KAIT studija u Kanagawa Institute of Technology. Ishigami je osnovao svoj studio 2004. godine i u svoj rad često inkorporira pomalo sanjive elemente prirode, planina, oblaka i sl…

Svake godine odabire se novi dizajn paviljona i drugi arhitektonski studio ga potpisuje, a jedini kriterij jest da nikada do tada studio nije realizirao projekt u Ujedinjenom kraljevstvu. Ishigamijev Serpentine Pavilion 2019 najvjerojatnije će se realizirati u lipnju 2019. te će tijekom ljeta biti domaćin mnogim umjetničkim programima, performansima, partyjima i sl.

Image Credit: Serpentine Pavilion 2019, Design Render, Interior View, © Junya Ishigami + Associates

Junya Ishigami, 11th Venice Architectural Biennale, Japanese Pavilion, 2008, © Junya Ishigami + Associates

Junya Ishigami, Park Groot Vijversburg Visitor Center, Tytsjerk, The Netherlands, 2012, © Junya Ishigami + Associates

Junya Ishigami, Park Groot Vijversburg Visitor Center, Tytsjerk, The Netherlands, 2012, © Junya Ishigami + Associates

Junya Ishigami, KAIT Workshop, Kanagawa Institute of Technology, Japan, 2008, © Junya Ishigami + Associates

Foto: serpentinegalleries.org

0

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurala bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića. više informacija

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurala bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića.

Zatvori