Poznata umjetnica koja je radila s kućama Chloé i John Galliano na Visu

holly fowler

Holly Fowler

Holly Fowler bila je zaposlena za kuće John Galliano, Louis Vuitton i Chloé, njezinu haljinu odjenula je Lauren Santo Domingo, a nakon karijere u modi, ova umjetnica u potpunosti se posvetila svojoj prvoj ljubavi – slikanju. Njezini radovi bit će u postavu poznate lokacije na Visu, Fort George, gdje trenutno i provodi svoje ljeto. Simpatična Britanka otkrila nam je kako je bilo raditi za najveće, ali i kako joj se svidio Vis, na kojem će između ostalog uskoro krenuti i snimanje za novi nastavak filma Mamma Mia.

holly fowler

Tvoji radovi bit će izloženi u galeriji Fort George, trenutno najatraktivnijoj lokaciji na Visu. Dolaziš li ovdje često?
Ustvari ovo je moj prvi posjet Visu, jako sam željela doći jer sam čulo puno o njemu i ispunio je sva moja očekivanja. Ovo je jako posebno mjesto – ljudi, krajolik. Sretna sam što mogu ovdje provoditi ljeto i veselim se to činiti što češće.

Kada si se odlučila početi spajati modu i umjetnost? Što ti je trenutno draže?
Išla sam u umjetničku školu i stalno sam slikala, po svemu, uključujući po svojoj odjeći, što je dovelo do toga da sam svaki komad tretirala kao zasebno platno. Moda mi je dala jako puno iskustva i avantura, ali slikanje će mi uvijek biti na prvom mjestu.

Raditi s brojnim modnim kućama svakako je bilo zabavno – taj svijet je kao jedno veliko kazalište

holly fowler

Radila si uz najpoznatija svjetska moda imena, kako bi opisala te dane?
Moda je čudan biznis, postoje dvije strane mode: kreativna i komercijalna. Izrada odjeće je ustvari paradoks jer se radi o umjetničkom djelu koje mora imati funkciju. I to je ključno za uspjeh – želite izgledati dobro i imati udoban model hlača. No, tada je teško biti u potpunosti slobodan i kreativan, uz sva ograničenja. Raditi s brojnim modnim kućama svakako je bilo zabavno, puno se radilo – taj svijet je kao jedno veliko kazalište.

Koje su ti posebne uspomene iz tog perioda?
Kada smo kod Johna Galliana izradili kaput od pilećih nožica, a zatim i kaput od žablje kože. To je bilo poprilično bizarno…

holly fowler

Što umjetnost i moda najviše imaju zajedničko?
Uzbuđenje, glamur, zavodljivost, to je ista priča samo s drugim licima.

Tvoj stil rada jako je sanjiv, orijentalan i ima dozu luksuza u sebi. Kako izgleda tvoj umjetnički proces?
Mislim da se magija dogodi negdje između mojih misli i svih lijepih stvari u svijetu, osobito u predvečer. Mislim da su rano predvečerje i rano jutro doba dana kada je zrak pun magije. Volim sanjati i crtati ono što vidim tada, isto kao i oslikavati priče drugih ljudi. Slikati podsvijest mi je najzanimljivije, pokušati preslikati ono što osjećamo.

Kako bi opisala svoju umjetnost?
Kao figurativne priče iz snova i podsvijesti.

holly-fowler-(7)

Način na koji preslikavaš svoje radove na haljine uistinu je poseban, tvoj dizajn nosila je čak i Lauren Santo Domingo, gdje ih možemo pronaći?
Svaka haljina izrađena je, a zatim i oslikana ručno, a radim ih samo po narudžbi.

Koji su tvoji planovi za budućnost?
Nastaviti slikati.. San mi je naslikati slonicu, uz njezin pristanak svakako. 🙂

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurala bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića. više informacija

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurala bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića.

Zatvori