Hit dizajnerski komad: Stol Sanje Rotter

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sanja Rotter je mlada produkt dizajnerica, no dobro poznato ime na hrvatskoj dizajnerskoj sceni. Sa svakim svojim komadom iznenadi publiku i stekne nove obožavatelje. Njezin rad s ‘toplim’ materijalom, drvom, iznimno je prepoznatljiv i prepoznat bilo da stvara manje predmete kao što su Woodoir češljevi, Woodoir Noir  Jewelry nakit, namještaj, sjenila za lampe ili naručene radove poput drvenih elemente vizualnog identiteta (privjesci za ključeve, stalci za cjenike, pločice za numerirane oznake soba i sl.) za hotel Jägerhorn u Zagrebu ili čak urne.

sanja rotter stol zima post 2

Svaki njezin predmet osmišljen je i izveden u specifičnoj vrsti drva čije karakteristike postanu još upečatljivije samom krajnjom izvedbom predmeta i njegovom prezentacijom u prostoru. Tako je (možda čak najviše) karakter hrasta došao do izražaja u njezinoj izvedbi stola Zima. U njegovoj izradi koristila je abonos ili mortu, fosilizirani hrast izvađen s dna riječnog korita Save na području od Krapine do Drine. Datiranje radioaktivnim izotopom ugljika C14 pokazalo je starost hrasta od najviše 8290 ±50 godina, na uzorku iz rijeke Krapine.

sanja rotter stol zima post 5

Drvo od kojeg je izrađen ovaj stol staro je 5890 ±115 godina. Rijeka koja je poplavama i mijenama svog toka uništila stablo, sačuvala ga je tisućama godina kao ovo dragocjeno drvo. Drvo je iznutra tvrdo i postojano, dok je izvana raspadnuto. Boja je tamna boja posljedica kemijskog djelovanja tanina s vodom. Ove naglašene karakteristike ovakvog drva posve su istaknute u njezinoj izvedbi ovog unikatnog stola.

Zagreb, 04.07.2012 - Mlada dizajnerica Sanja Rotter sa svojim rucno radjenim drvenim komadima namjestaja

Foto: Behance

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurala bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića. više informacija

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurala bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića.

Zatvori