Menu: predjelo, jelo i desert za vikend druženje

Menu: predjelo, jelo i desert za
vikend druženje

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Kristie Pryor (@thesweetandsimplekitchen) on

Vikend je napokon stigao, a sudeći prema prognozi bit će obilježen promjenjivim vremenom. Kako bi napunili baterije nakon radnog tjedna mnogi će odmarati u udobnosti doma. Kuhanje je efikasna terapija za opuštanje, a kad se k tome još doda dobro društvo, menu s delicijama i opuštena atmosfera, vikend dobiva svoj pravi smisao. Jesenskih recepata ne nedostaje zahvaljujući sezonskim plodovima koje povoljno možemo nabaviti na tržnicama. Kako svaki recept nebi uključivao kraljicu jeseni – bundevu, za vas smo pripremili vikend menu koji ćete spremiti brzo, a za svaki slijed tražit će se porcija više!

Menu započinjemo s juhom od cvjetače

 

View this post on Instagram

 

A post shared by alison wu (@alison__wu) on

Sastojci:

  • 1 glavica cvjetače
  • 4 češnja češnjaka
  • 3 žlice maslinovog ulja
  • 1 žličica soli
  • 1/2 žličice crnog papra
  • 2 žlice maslaca
  • 1/2 šalice indijskih oraščića
  • 4 šalice povrtnog temeljca
  • 1 žuti luk
  • 1/2 žličice timijana
  • 1/4 žličice muškatnog oraščića

** sjemenke crnog kima i suncokretove sjemenke, svježi špinat za dekoraciju

Upute:

Uključite pećnicu na 180 stupnjeva, a na lim za pečenje stavite papir. Očistite češnjak, a cvjetaču natrgajte na veće komade, prelijte s malo maslinovog ulja te posipajte sa soli i paprom. Pecite 35 minuta do zlatne boje, po potrebi protresite kako bi se obje strane dobro ispekle. Indijske oraščiće potopite u kipuću šalicu vode. Maslac otopite u loncu te pirjajte luk. Zatim dodajte temeljac, začine, pečene komade cvjetače i češnjaka te natopljene indijske oraščiće. Kuhajte 10 minuta dok ne zavrije, a zatim štapnim mikserom usitnite do kremaste teksture. Ukrasite sjemenkama i špinatom.

Zapečene špagete

 

View this post on Instagram

 

A post shared by The Mediterranean Dish | Suzy (@themediterraneandish) on

Sastojci:

  • 1 pakiraanje špageta
  • 3 jaja
  • 1 šalica riccota sira
  • 1/2 šalice naribanog svježeg parmezana
  • 1/2 šalice mozzarelle

Umak:

  • 1/4 šalice maslinovog ulja
  • 1/2 naribanog luka
  • 3 češnja češnjaka
  • 2 naribane mrkve
  • 1 limenka pelata
  • 1/2 šalice vode
  • sol i papar
  • 1 žlica origana
  • 1 žličica slatke crvene paprike
  • šaka svježeg peršina

Upute:

Uključite pećnicu na 180 stupnjeva. Pripremite umak – u zagrijani lonac stavite maslinovo ulje i luk. Promiješati te dodati mrkvu, češnjak te pirjajte 5 minuta. Zatim dodajte pelate i začine, pojačajte vatru i poklopite na 10 minuta. Špagete skuhajte u puno vode i soli s par kapi maslinovog ulja, neka budu al dente. U međuvremenu izmiješati vilicom jaja, riccota sir i parmezan, dodajte na procijeđene špagete i sve zajedno prelijte umakom od rajčice. Izlijte smjesu u lim za pečenje, na vrh složiti listove mozzarelle i zapeći u pećnici 15 minuta na 200 stupnjeva. Dekorirati svježim bosiljkom i mljevenim paprom te crvenom paprikom po želji.

Kakao fudge sa smrznutim malinama

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Shuang Shuang (@shuangys_kitchensink) on

Sastojci:

  • 1 šalica smrznutih malina
  • 3 jaja
  • 1/2 šalice kokosovog ulja
  • 3 žlice meda
  • 1 žličica cimeta
  • 1 žličica ekstrakta vanilije
  • 1 šalica bademovog brašna
  • 1/2 šalice kakaa za kolače
  • 1/2 praška za pecivo
  • prstohvat soli
  • 1/2 šalice sjeckane čokolade za kuhanje

Upute:

Uključite pećnicu na 180 stupnjeva, a u kalup za pečenje stavite papir. U zdjeli sjedinite jaja, med, kokosovo ulje i vaniliju. U odvojenu zdjelu stavite brašno, kakao, prašak za pecivo i sol. Sjedinite suhe i mokre sastojke, te dodajte sjeckanu čokoladu. Pola smjese sipajte u kalup, zatim dodajte smrznute maline te prelijte s ostatkom smjese. Pecite 30 minuta na 200 stupnjeva, fudge bi trebao biti sočan, ali dovoljno pečen što ćete lako provjeriti umetanjem čačkalice na sredinu.

Foto: Instagram

 

 

Učitati još
Zatvori