Jeste li znali da se na Kaptolu otvorio novi japanski restoran?

Isprobavati delicije drugih, internacionalnih kuhinja, jedna je od najzabavnijih stvari u životu gastro entuzijasta, a drago nam je vidjeti da se Zagreb itekako probudio po tom pitanju. Na Kaptolu, točnije u Novoj vesi 4, ovog je studenog otvoren novi japanski restoran, no njegov vam je chef itekako poznat. Motohiko Mochizuki je bivši chef poznatog Takenoka, a sada je odlučio da je pravi trenutak da krene u svoj projekt i ponudi najfinija japanska jela s vlastitim potpisom unutar novog prostora. Tako se dogodila suradnja s Igorom i Tamarom Čimbur, koji su poželjeli ponuditi nešto novo u sklopu kultnog zagrebačkog tradicionalnog restorana.

Motohiko Mochizuki

Restoran Hanami

Restoran se zove Hanami i nalazi se na mjestu bivšeg koncepta B35 te Baltazarovog ribljeg restorana čime je idealno pozicioniran da u partnerstvu s Baltazarom ima pristup svježoj jadranskoj ribi koja je glavni sastojak brojnih specijaliteta. Kuhinja koju možete probati u Hanamiju zapravo je fusion japanske i peruanske. Poznatija i kao Nikkei, to je kuhinja japanskih emigranata koji su u Južnoj Americi svoja poznata jela počeli pripremati inspirirani novim i drugačijim sastojcima te metodama. Jedan od eminentnih chefova koji su popularizirali Nikkei je Nobu Matsuhisa čiji su Nobu restorani slavljeni diljem svijeta.

Jednako kako su se Japanci prilagođavali novoj kulturi i iz nje izvlačili ono najbolje, tako i chef Moto iz hrvatske kuhinje uzima autohtone namirnice te kreira nešto svoje i posebno. Moto nas je ugostio te pripremio svoja tri favorita s posebno osmišljenog menija, a to su bili sashimi od više vrsta svježe ribe, gyoza okruglice punjene mljevenom svinjetinom te ramen koji tako savršeno grije u zimskim danima. Trenutno Hanami radi samo u večernjem terminu, no uskoro otvaraju i za ručak, a na istoj će se lokaciji otvoriti i sushi bar koji će raditi preko dana i funkcionirati kao take out restoran.

Osim navedenih specijaliteta koje smo mi probali, u Hanamiju možete naći i ceviche, mini wagyu burgere, klasični nigiri i maki sushi te druga zanimljiva jela. Dok ne krene s ručkom, Hanami je otvoren od ponedjeljka do subote, od 18 do 24 sata, a sve druge informacije i najnovije vijesti pronađite na njihovom Facebook i Instagram profilu.

Foto: Marija Laća

Komentari

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurala bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića. više informacija

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurala bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića.

Zatvori