5 restorana u okolici Zagreba koje se isplati posjetiti ovog vikenda, na samom kraju Tjedna restorana

Bolfan Vinski Vrh

Još ovog vikenda možete uživati u odličnoj hrani za pristupačnu cijenu. Naime, do nedjelje, 20. listopada traje Tjedan restorana pa imate priliku isprobati fantastična jela u tri slijeda ručka ili večere po cijenama od 100 do 125 kuna.

S obzirom da najavljuju lijepo vrijeme, zašto ne biste s obitelji i prijateljima otišli na izlet izvan grada, a usput probali što nude popularni restorani u Zagorju, Međimurju ili Varaždinu u kojima ćete na tanjuru osjetiti pravu atmosferu lokalnog kraja? U svakom vas čeka slijed od tri jela, a nije isključena ni čaša nekog dobrog vina. Mi vam donosimo nekoliko prijedloga u nastavku…

Klet Bolfan

Bolfan Vinski Vrh nalazi se u općini Hraščina, vinogorju Zlatar u Hrvatskom Zagorju. Predivan krajolik i vidikovac sigurno će vas ostaviti bez daha, kao i ukusna hrana koju nude u restoranu. Ovdje ćete moći probati autohtonu kuhinju na moderan način s naglaskom na sezonskim namirnicama. Probajte špikanu svinjsku pečenku s domaćim kroketima i povrćem, gurmansku pljeskavicu punjenu vrganjima u umaku od korjenastog povrća ili rižoto s vrganjima uz pohani kozji sir i tikvice a’la Bolfan. Cijena menija po osobi iznosi 100 kuna, a čašu Eko Bolfan vina dobijete besplatno.

Verglec

Restoran Verglec smješten je u centru Varaždina i savršeno se uklapa u ponudu ovog prekrasnog grada. Restoran nudi klasična, tradicionalna i svevremenska jela, a njihovu ponudu prepoznalo je i Ministarstvo turizma koje je restoranu dodijelilo licencu Hrvatske autohtone kuhinje. Posebne ponude jelovnika koje se sezonski izmjenjuju s najsvježijim, lokalnim namirnicama, zadovoljit će želje svih onih koji cijene kreativnu i kvalitetnu kuhinju. Ovog vikenda na meniju su goveđi frikando u umaku od crnog vina s ribanim krumpirom i porilukom, ramstek s pesto umakom i pršutom i pureće rolice punjene s patliđanom, sirom i slaninom, s pireom od batata.

Academia Blue Sun Hotel Kaj

Gourmet restoran Academia koji se nalazi u Bluesun hotelu Kaj u Mariji Bistrici u ponudi ima kulinarske specijalitete bazirane na inovativnoj interpretaciji tradicionalne zagorske kuhinje. Ovdje sami možete kreirati svoj idealni menu i birati između tri vrhunska jela u tri slijeda. Salata od pastrve i artičoka za predjelo, rižoto od patke i krema od batata za glavno jelo i tiramisu s medom i pinjolima nama zvuči kao odličan izbor.

Međimurska hiža

U srcu Čakovca, izvan gradske vreve u novouređenom ambijentu i smirenom okruženju smjestila se Međimurska hiža. Kao i kod prethodno navedenih restorana, i ovaj u ponudi ima nekoliko predjela, glavnih jela i deserata po promotivnoj cijeni. Za predjelo, recimo, probajte domaće bučine njoke s vrganjima i pancetom, za glavno jelo preporučujemo svinjski lungić omotan u pršut s umakom od kapara, zelenom palentom i pireom od pečene kruške, a na kraju se zasladite domaćim pralinama s čokoladom i batatom.

Villa Magdalena

Hotel Villa Magdalena u Krapinskim Toplicama je mjesto čarobnog odmora s restoranom koji je osvojio brojne nagrade i priznanja. Spoj je tradicionalne zagorske kuhinje i elemenata modernih svjetskih kuhinja, a jelovnici se mijenjaju sezonski i pružaju najbolje od svakog godišnjeg doba. Restoran je ušao i u međunarodni gastro vodič Gault Millau kao top 30 restorana Hrvatske, a sad vam je idealna prilika da za 100 kuna probate njihova jela. Između ostalog, možete kušati domaću paštetu od lososa za predjelo, pečenu teletinu u umaku od vina s tartufatom za glavno jelo i na kraju se zasladiti s palačinkama sa sladoledom, kremom od vanilije i višnjama.

Foto: Instagram, Bolfan vinski vrh

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurala bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića. više informacija

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurala bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića.

Zatvori