Savršen ljetni desert: hladni tart s bananama

@tasteofhome

Ljetne vrućine, nakon par kišnih dana ponovno su ugrijale gradski asfalt. Kada temperature pređu tridesetak stupnjeva, utočište tražimo u hladu, vodi i klimatiziranim prostorima. Eventualno se počastimo hladnim sladoledom koji je ionako simbol ljeta. No, mnogi će se složiti da im nedostaje apetita za neke teške obroke, kolače i slastice. Neku idealnu sredinu pronašli smo u savršenom ljetnom desertu. Naime, skrolajući Instagramom pažnju nam je privukao jedan estetski lijep i sigurno ukusan desert: tart s bananama. Postoji li bolja kombinacija od spoja hrskavog tijesta i hladne kreme s notama slatke banane?

Tart s bananama je novi omiljeni ljetni desert

@simplyglutenfree

Ako vam je dojadio sladoled, a silno želite nešto slatko i hladno, idealnu ljetnu poslasticu pronašli smo u deliciji od koje doslovno rastu zazubice. Naime, tart s bananama pravi je hit među gastro blogerima. Jednostavan za pripremu, a maksimalno ukusan. Spoj kremastih, dozrelih banana s ‘crustom’ od lisnatog tijesta, fuzija je okusa koje ćete se još dugo sjećati. Brzinski recept odličan je ‘as u rukavu’ ako vam navrate nenadani gosti, organizirate druženje ili dječji rođendan – klinci će razgrabiti tart s bananama do posljednje mrvice.

Sastojci:

  • 3/4 šalice smeđeg šećera
  • 1/3 šalice bademovog brašna
  • prstohvat soli
  • 2 šalice mlijeka
  • 3 žumanjka sobne temperature
  • 2 žlice maslaca
  • 1 žlica ekstrakta vanilije
  • 3 zrele banane
  • 1 paket lisnatog tijesta

** grčki jogurt, 2 banane

Upute:

Tijesto razvaljajte i utisnite u kalup, dovoljno visoko da kore prekriju rubove. Pecite prema uputama na pakiranju pa ostavite da se ohladi. U međuvremenu u lonac sipajte šećer, brašno i sol pa dodajte mlijeko. Na srednje jakoj vatri kuhajte dok se smjesa ne zgusne. Maknite s vatre pa dodajte žumanjke uz neprestano miješanje dvije minute. Dodajte vaniliju i maslac. U blenderu izmiksajte banane pa dodajte u rashlađenu smjesu. Ostavite u hladnjaku, pa na tijesto narežite 2 banane i kremu prelijte preko. Na vrh dodajte grčkog jogurta po želji i nekoliko kriški banana. Držite u hladnjaku do 4 dana.

@thereciperebel

Foto: Instagram

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurala bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića. više informacija

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurala bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića.

Zatvori