4 malo drugačija recepta za savršenu proljetnu kavu

Kava je napitak u kojem uživamo tijekom cijele godine. Pogotovo u ponedjeljak ujutro kad nam je potrebna dodatna doza energije i motivacije za radni tjedan. Rijetko koje druženje i okupljanje možemo zamisliti bez finog mirisa kave u zraku. Postoji li neko drugo piće koje ima takvu moć da u trenu popravi raspoloženje? Bez obzira na to koja vrsta je vaš favorit, proljetna kava u novim receptima pravo je osvježenje za nepce svakog istinskog kavoljupca.

Aroma mente, lavande, borovnice i orašida odlično se slaže s toplim notama kofeina. Imamo četiri ideje uz koje proljetna kava budi baš sva osjetila kroz nove neodoljive okuse.

Proljetna kava s lavandom

Sastojci:

  • 1/2 šalice crne kave
  • 1/2 šalice bademovog mlijeka
  • 1 žličica lavande (suhe ili svježe)
  • 1/3 mahune vanilije
  • 1 žlica meda

** mlijeko za pjenu, lavanda za ukrašavanje

Upute:

U loncu zagrijati mlijeko, mahunu vanilije i lavandu do vrenja, a na kraju dodati med. Dodati crnu kavu i promiješati te ostaviti da odstoji bar 5 minuta. Procijediti kroz sito u šalicu, dodati pjenu i posipati lavandom za efektniji dojam.

Latte s borovnicama

Sastojci:

  • 1/4 šalice borovnica
  • 1 žličica vanilin šećera
  • 1 žlica vode
  • 1 šalica espressa (hladnog)
  • 1/2 šalice mlijeka

Upute:

Borovnice usitnite vilicom pa dodajte u lončić sa šećerom i vodom te prokuhati 5 minuta. Ohladiti dok se sirup ne zgusne, još jednom promiješati pa sipati u šalicu. Preliti kavom i mlijekom u slojevima do vrha.

Mocha s mentom

Sastojci:

  • 1/2 šalice mlijeka
  • 1/2 šalice vode
  • 1 žlica kakaa za kolače
  • 1 paketić instant kave
  • 1/2 žličice ekstrakta mente ili sirupa
  • kockice leda

** zaslađivač po želji, listići mente

Upute:

Pripremiti instant kavu s mlijekom i vodom pa dodati kakao. Ubaciti u blender i dodati ostale sastojke te pulsirati dok se sve ne poveže. Poslužiti u čaši ili šalici s kockicama leda i listićima svježe mente, zasladiti po želji.

Orašasta doza kofeina

Sastojci:

  • 2 žlice agavinog sirupa
  • 1 žlica maslaca od kikirikija ili lješnjaka
  • 1 šalica punomasnog mlijeka
  • 1 šalica espressa

** cimet za posipavanje

Upute:

Na laganoj vatri u lončiću zagrijati maslac i agavin sirup dok se ne poveže. Dodati mlijeko uz neprestano miješanje pa sipati u šalicu. Dodati kavu i posipati cimetom.

 

Foto: Instagram

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurala bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića. više informacija

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurala bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića.

Zatvori