Zelene palačinke u dva recepta su idealan, lagani doručak

Tko ne voli palačinke za doručak? Teško je povjerovati da postoji netko tko bi mogao odbiti ovakvu poslasticu za dobro jutro. Uživaju ih diljem svijeta, a svaka zemlja ima neki tajni recept kako ih priprema. Francuske palačinke- crêpe prepoznatljive su po intenzivnom okusu maslaca, dok one američke osvajaju ‘pufastom’ teksturom. Ruska verzija zove se blini, a najčešće ih poslužuju uz sireve i kavijar.

Zelene palačinke su postale jako popularne u moderno doba kada se veliki naglasak stavlja na podizanje svijesti o tome što unosimo u organizam i kako pripremamo hranu. Doručak koji pruža sve nutrijente i dobar je za vaše tijelo, a uz to je sladak i može proći kao desert upravo su zelene palačinke. Možda već možete pretpostaviti koji sastojci mu daju zelenu boju, a dva recepta donosimo u nastavku.

Zelene palačinke sa špinatom

Sastojci:

  • 100g špinata
  • 140 g brašna
  • 1 žličica praška za pecivo
  • 1 jaje
  • 200ml mlijeka
  • prstohvat soli
  • prstohvat muškatnog oraščića
  • 1 žlica kokosovog ulja za pečenje

Upute:

Ako u svoju prehranu želite ubaciti više povrća, a bez da kompromitirate okus ovo je recept za vas. Operite špinat pa s mlijekom, soli, muškatnim oraščićem i jajem ubacite u blender. U zdjeli sjedinite sa suhim sastojcima. Pecite na par kapi ulja nekoliko minuta sa svake strane. Palačinke bi trebale biti deblje, baš poput onih američkih.

Matcha palačinke

Sastojci:

  • 2 jaja
  • 1/2 šalice mlijeka
  • 1 žlica koksovog ulja
  • 2 žlice meda
  • 1 žličica ekstrakta vanilije
  • 1 šalica brašna
  • 2 žlice matcha praha
  • 1 žlica praška za pečenje
  • prstohvat soli

Upute:

Tekuće sastojke najbolje je izmiksati u blenderu pa ih kuhačom izmiješati u zdjelu sa suhim sastojcima. Pecite do zlatne boje, nekoliko minuta sa svake strane. Zelene palačinke  s matcha prahom specifičnog su okusa. Učinite ih pravim hedonističkim iskustvom i najukusnijim doručkom jednostavnim nadjevima i dodacima.

** maslac od kikirikija, med, kokosovo brašno, cimet, chocolate chips, pekmez od bobičastog voća, svježe voće..

 

 

Foto: Instagram

 

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurala bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića. više informacija

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurala bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića.

Zatvori