Najbolji zalogaji u gradu: od predjela do deserta u restoranu Boban

U samom srcu grada na vibrantnoj zagrebačkoj ulici smjestio se restoran Boban. Uz terasu na Gajevoj ulici koja uvijek puna ljudi, ali i divnih mirisa Boban krasi i prostrani unutarnji interijer te vrtna terasa u zelenilu. S dvadeset i pet godina tradicije mogu se pohvaliti kao uspješan ugostiteljski objekt čiji koncept odolijeva svim promjenama koje vrijeme donosi. Naime, to su prepoznali i kritičari Michelina te su restoran uvrstili u svoj vodič. Popričale smo s direktoricom restorana Boban, Ivom Jurković koja nam je ujedno i preporučila favorite s jelovnika kojima se gosti uvijek rado vraćaju. O njihovim klasicima se priča po gradu, a što naručiti u sljedovima od predjela do deserta doznajte u nastavku.

Restoran Boban: ‘it’ mjesto u centru grada

Fuzija divnih mirisa pomiješanih s kuckanjem čaša i žamorom uz smijeh pažnju će skrenuti svakom prolazniku na terasu restorana Boban. Tamo ćete u svako doba dana u par sekundi osjetiti energiju grada. Na jelovniku su razni mesni i riblji specijaliteti, a svakodnevno se radi domaća tjestenina, tri vrste kruha i naravno – slastice. Ljubitelji vina svoju znatiželju mogu utažiti s čak 160 različitih etiketa, a moguće je guštati i u šampanjcima na čaše. Ljetna ponuda upotpunjena je osvježavajućim koktelima koji su ujedno i sinonim za druženja na gradskim terasama. Često čujemo ili tražimo preporuke za dobre restorane, a još češće oni su nam cijelo vrijeme na ruti kojom svakodnevno hodamo.

Od predjela do deserta

Čekati glavno jelo u restoranu, pogotovo ako ste gladni, ponekad se može činiti kao cijela vječnost. Šarene plate uvijek su dobar izbor za grickanje uz razgovor. Isprobali smo najtraženije hladno predjelo – delikatesnu platu za dvije osobe. Na njoj se nalaze probrani fini talijanski klasici, a sve je servirano na rustikalnom drvenom pladnju uz tri vrste domaćeg kruha.

Kremasta tjestenina može biti toplo predjelo ili glavno jelo, ovisno o tome koliko ste zaista gladni. Domaći linguini su ručno rađena svježa tjestenina s jajima, nježne teksture s finom kremom od bijelih tartufa te prahom crnog tartufa.

Ljubitelje mesa razveselit će nešto sasvim drugačije od onoga što se nudi u restoranima. Steak sendvič je konkretan obrok, a za njega se svako jutro rade mini domaća ciabatta peciva. Sendvič je poznat po domaćem aioli umaku kao i džemu od rajčice koji daju sočnost i posebnost ovom sendviču.

Šećer dolazi na kraju. Klasik kojeg rado naručuju i oni koji nisu gladni i žele se zasladiti uz kavu – čokoladni fondant. Vrući čokoladni kolačić peče se onda kad ga naručite kako bi unutra ostao tečan, a priprema se od fine belgijske čokolade. Poslužuje se uz sladoled od vanilije, a za sve slastice (koje se pripremaju od nule) zaslužna je dugogodišnja slastičarka Ana.

Foto: Marija Laća

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurala bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića. više informacija

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurala bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića.

Zatvori