Tematska večera s kavijarom u glavnoj ulozi

MM KANTINA (sestrinski restoran tvrtke Selekcija MM,  koja je lider na tržištu uvoza premium namirnica za visoku gastronomiju) priprema tematsku večeru dugogodišnjeg partnera ARS ITALICA – CALVISIUS CAVIAR. 

Već više od četrdeset godina, vješte i pasionirane ruke Calvisius majstora za kavijar brinu se o kavijaru najviše kvalitete, koristeći najmodernije održive proizvodne metode i tradicionalne ručne tehnike za očuvanje osjetilnih karakteristika i svježine Calvisius kavijara.

Zahvaljujući ovoj izuzetnoj pozornosti, Calvisius kavijar je postao jedna od najizuzetnijih delicija u svijetu kuhinje, za svaku posebnu priliku.

Jedini kavijar koji je danas dostupan na tržištu dolazi s farmi jestera, a jedna od najimpozantnijih je svakako talijanska Agroittica koja proizvodi Calvisius caviar. Farma Agroittica danas igra jednu od glavnih uloga u očuvanju različitih vrsta jesteri jer se kod njih uzgaja čak 6 vrsta. Njihov je cilj proizvesti izvrstan kavijar na održiv način, a doći do kavijara nije baš tako lako. Posao je to koji traži strpljivost, posvećenost i veliku brigu. Tako je na primjer, ova farma počela s uzgojem jesetri u 80im godinama prošlog stoljeća, dok su prvi kavijar proizveli 1992. Životni ciklus jesetri je poprilično dug te treba nekih 8 do 13 godina dok počnu proizvoditi ikru. Dakle, iako je caviar njihov finalni i komercijalni proizvod, njihova najveća ljubav su zapravo jesetre. Farma je smještena u blizini jezera Garda, u podnožju talijanskih Alpi,  odakle dolazi i kristalno čista voda (topljenjem snijega) za bazene u kojima rastu te velike ribe. Farma se proteže na 150 hektara što znači da s ulaza pa dokle  pogled seže je sve puno ogromnih bazena koji imitiraju prirodna staništa.  Inače, jesetre mogu narasti do 8 metara i težiti 3 tone. Godišnje proizvedu 25 tona caviara što ih čini jednim od najveći proizvođača na svijetu.

Cavisius Caviar koji prozvode je kavijar „Malossol“ kvalitete, što znači da je je postotak soli izrazito nizak – do 4%. Na taj se način uspjevaju očuvati sve delikatne i nježne note okusa. Malossol ujedno označava i premium kvalitetu. Svaka posudica Calvisius caviara dolazi s imenom i prezimenom, što znači da se točno zna iz koje je jestere došla ikra. Inače, zanimljivo je da u samoj operativi (miješanje ikre sa soli) rade isključivo žene jer imaju nježniju ruku, što obrada ikre zahtijeva jer im je u cilju da svako jajašce ostane cijelo. Što se tiče samih jajašaca, kažu da mogu raspoznati ikru od svake jesetre ponaosob kao što majka raspoznaje svoje dijete. Ikra varira u veličini te nijansama – od smeđe, preko sive, do gotovo crne. 


Caviar se pakira u limene posudice i rok trajanja mu je oko 90 dana, a limena posudica je grancija da je ikra tretirana samo sa solju.

Calvisius Caviar večera se održava 24.09.2019. u 19,30h u prostoru zagrebačkog restorana MM Kantina.

0

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurala bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića. više informacija

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurala bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića.

Zatvori