Macaronsi s cimetom – slatki zalogaji koji popravljaju raspoloženje

Ima li boljeg načina za započeti dan od slatkih zalogaja i omiljenih kolačića na stolu? Ukoliko tome dodamo i šalicu mirisne kave i cimet, onda možemo biti sigurni da smo si osigurali savršeno jutro.

Iako je tjedan započeo hladnim i kišovitim vremenom, snažnim vjetrom i nepogodama koje kvare raspoloženje, mali rituali uvijek mogu pomoći da se osjećamo bolje i poletnije. Ukusna hrana uvijek je dobar saveznik u pronalaženju motivacije i dobre energije. Nema toga što ne mogu popraviti dekadentni keksići.

A jedni od najslavnijih i to s razlogom, zasigurno su macaronsi. Iako je riječ o tradicionalnim francuskim kolačićima, njihova je slava planetarna i polako su se ušuljali u slastičarnice i domove u cijelom svijetu. Pa tako i u naše. Dolaze u različitim bojama i okusima, a mi za sredinu ovog tmurnog tjedna biramo varijantu s omiljenim cimetom. Donosimo i recept koji s veseljem dijelimo s vama.

Recept za neodoljive macaronse s cimetom

SASTOJCI

  • 4 velika bjelanjka
  • 1-1 / 2 šalice bademovog brašna
  • 1-1 / 4 šalice šećera
  • 1/2 čajne žlice mljevenog cimeta
  • 3/4 šalice šećera

NADJEV

  • Krem sir
  • Krem sir
  • 3 žlice maslaca
  • 1 čajna žličica ekstrakta vanilije
  • 1-1 / 2 šalice šećera

@michellesmacarons

Stavite bjelanjak u malu zdjelu; ostavite na sobnoj temperaturi 30 minuta. Prosijati brašno od badema, slastičarski šećer i cimet zajedno dva puta. Zagrijte pećnicu na 200 °.

Miješajte bjelanjke na srednjoj brzini dok se ne pojave meki vrhovi. Postupno dodajte šećer, 1 žlicu po žlicu, miješajući na najvećoj brzini dok se ne pojave kruti vrhovi. Ubacite u smjesu bademovo brašno.

Izrežite malu rupu u kutu plastične vrećice za zamrzavanj.

Na papir za pečenje istisnite smjesu za keksiće u obliku kruga. Pecite dok lagano ne porumeni i ne bude čvrsto na dodir, 9-12 minuta.

Pripremite nadjev u maloj zdjeli, tucite krem ​​sir i maslac dok ne postanu kremasti. Postupno miješajte šećer.

Stavite u hladnjak dok se mješavina ne stisne. Filajte s 1/4 žličicom nadjeva na pola kolačića. Pospite cimetom. Čuvajte u hermetički zatvorenim spremnicima u hladnjaku i uživajte u mirisnoj rapsodiji najdražih kolačića.


@michellesmacarons


Foto: Instagram, Unsplash, Pexels

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurala bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića. više informacija

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurala bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića.

Zatvori