Lagani doručak koji vrijedi isprobati – jaja na oblaku

A post shared by Chris📍SF (@breadbunnie) on

Jaja su jedna od najzahvalnijih namirnica s najvećom moći transformacije. Odlična su baza za slana i slatka jela. Neizostavan su sastav tjestenine u svim izdanjima. A najukusniji i najmekaniji kolači upravo u sebi kriju ovu namirnicu, bilo kao kremu ili biskvit. Posebno ih volimo jer uz njih vrlo brzo možemo pripremiti ukusna i hranjiva jela. Pogotovo su odličan saveznik u jutarnjoj jurnjavi kada nam je svaka minuta dragocjena, a energija toliko potrebna.

No, ukoliko ih prečesto spremamo na svoje omiljene načine, to može postati dosadna rutina. Kako bi se uobičajena rutina ipak malo zaokrenula i kako bi dobila na kreativnosti, možemo naša jutra upotpuniti jajima, ali u drugačijem, novom ruhu.

A post shared by Sara McCleary (@bellyrumbles) on

Jaja na oblaku za početak dana

Posebno su atraktivna jela od jaja koja izgledaju prozračno i lagano baš kao mali oblaci na tanjuru. Mekana struktura učinit će jutarnje zalogaje ugodnijima. Ovakva jaja razlikuju se od uobičajenih jaja na oko ili kajgane po tome što se peku u pećnici. Bjelanjke, prije nego što ih izlijete na papir za pečenje, izmiksajte i pretvorite u snijeg, dodajte im omiljene začine po vlastitom ukusu, u ovu oblačastu podlogu dodajte žumance i pecite nekoliko minuta. Možete ih dodatno obogatiti sirom, bosiljkom, paprikama ili lukom i jesti same ili s kruhom.

Foto: Instagram

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurala bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića. više informacija

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurala bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića.

Zatvori