Kolač od rabarbare je hit među Instagram blogerima koji morate isprobati

@freiknuspern

Gastro blogeri na svojim Instagram profilima uvijek nas ponovno iznenade svojim kulinarskim ekspedicijama. Vikend je vrijeme kada možemo eksperimentirati, kuhati i guštati u svim onim receptima od kojih nam već s pogleda na sliku rastu zazubice. Jedan kolač kruži ‘feedom’ i izgleda poprilično neobično. Rhubarb cake, odnosno kolač od rabarbare, pravi je hit među foodiejima koji nas je zaintrigirao da istražimo o čemu je riječ.

Kod nas ćete ključni sastojak na tržnicama pronaći pod imenom rabarbara, a idealna je za pripremu deserata. Efektan i brz kolač je sve što želimo kada nam ‘padne šećer’, a ne želimo posegnuti za vrećicom keksa. Divan okus i još ljepša boja karakteristike su ovog deserta.

Kolač od rabarbare prava je Instagram senzacija

@all.purpose.flour.child

Rabarbara je posebno omiljena kod onih koji vole kuhati slastice, a ujedno brinu o unosu kalorija. Energetska vrijednost 100 g svježe rabarbare iznosi tek 20-ak kalorija. Bogata je vlaknima koji su krucijalni nutrijent za uravnoteženu prehranu, a poznata je i po svojim ljekovitim svojstvima. Diljem svijeta kroz kulinarstvo se koristi u pripremi peciva, kompota, marmelada i džemova te raznih kolača i dekadentnih delicija. Važno je pri kupovini obratiti pozornost na stanje same stabljike koja mora biti hrskava i trokutasta, a pri lomljenju ispušta nektar. Boja rabarbare ovisi o vrsti i uzgoju, pa za efektan kolač birajte onu intenzivnije boje.

Recept za efektnu nedjeljnu slasticu

@agata.exa.l

Sastojci:

  • 1/2 šalice smeđeg šećera
  • 3 jaja
  • 2 šalice sjeckane rabarbare
  • 3 žlice maslaca (u krutom stanju)
  • 2 žlice mlijeka
  • 1 žličica ekstrakta vanilije
  • 1 šalica brašna po izboru
  • 3/4 žličice praška za pecivo
  • prstohvat soli

Upute:

Pećnicu uključite na 200 stupnjeva. U zdjeli pomiješati jaja i šećer dok ne postane pjenasto i jednolično. Dodajte rastopljeni i ohlađeni maslac, vaniliju i mlijeko pa ubacite brašno, prašak za pecivo i sol. Sve dobro sjedinite, a rabarbaru možete dodati u smjesu ili poslagati po vrhu nakon što tijesto sipate u kalup koji je prethodno poželjno obložiti papirom za pečenje. Kolač od rabarbare pecite 30-ak minuta do zlatne boje, po želji posipajte šećerom i poslužite toplo.

@all.purpose.flour.child

Foto: Instagram

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurala bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića. više informacija

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurala bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića.

Zatvori