Pita s maslacem od kikirikija i sočnom kremom od bourbona

Pita koja je spoj maslaca od kikirikija, bourbona, slatkog vrhnja i smeđeg šećera već unaprijed mnogo obećava. Riječ je o slatko-slanoj kombinaciji koja će zadovoljiti i najizbirljivije sladokusce. Slobodno poslužite ovaj spoj namirnica čak i u prilikama kada morate ostaviti najbolji dojam jer ova pita uvijek impresionira. Zasitna je i aromatična pa će bez sumnje ostaviti upečatljiv dojam na vaše goste. Poslužite je u svim prilikama, neformalnim, opuštenim ili svečanim, ona će se savršeno uklopiti u svaki menu.

Recept za pitu s maslacem od kikirija i bourbonom

Podloga od kikirikija

  • 250 g brašna
  • 125 g maslaca
  • 60 g šećerne glazure (smeđi šećer)
  • 2 žlice kikirikija
  • 2 žlice maslaca os kikirikija
  • jedan žumanjak
  • 1,5 žlica hladne vode
  • 1 bjelanjak

Krema od kikirikija

  • 125 g smeđeg šećera
  • 1 žlica  brašna
  • 1/4 čajne žličice soli
  • 1/2 šalice rastopljenog maslaca
  • 3  jaja
  • 1/3 šalice mlijeka
  • 1/2 čajna žličica ekstrakta vanilije
  • 1/2 šalice maslaca od kikirikija
  • 1/2 šalice kikirikija

Krema od slatkog vrhnja i bourbona

  • 1 šalica slatkog vrhnja
  • 2 žlice smeđeg šećera
  • 1 žlica bourbona
  • 1/2 žličice ekstrakta od vanilije

Promiješajte sastojke za podlogu i napravite tijesto. Zalijte sa žlicom do dvije hladne vode, zamotajte u plastičnu foliju i stavite u frižider na dva sata. Obložite kalup papirom za pečenje i u preko toga razvucite tijesto koje ste prethodno ohladili. Pospite s malo brašna, a ako tijesto prelazi preko rubova kalupa, isijecite ih. Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva. Za to vrijeme miksajte sastojke za kremu od kikirikija, a kikiriki pospite preko. Nanesite kremu na podlogu od kikirikija i pecite na 180 stupnjeva oko 40 minuta. Promiješajte sastojke za kremu od slatkog vrhnja i bourbona i nanesite na ohlađen kolač. Uživajte u ovoj zanimljivoj kombinaciji okusa.

Foto: Instagram, Unsplash

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurala bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića. više informacija

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurala bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića.

Zatvori