Jesenske torte koje odmah možete pripremiti i uživati u svakom zalogaju

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Giedre • food photographer (@giedre_barauskiene) on

Okusi jeseni toliko su bogati i aromatični da sve kombinacije u kojima dolaze prava su rapsodija užitka. Opuštanje uz krišku torte s jesenskim čarolijama pretvara svaki zalogaj u omiljeni ritual. Bilo da započnemo jutro uz slatke zalogaje domaćih kolača natopljenima okusima jeseni ili si priuštimo poslijepodne u znaku krušaka, badema, šljiva začinjenih cimetom i anisom, bilo koje doba dana je idealno za predah u jesenske slastice. Sočni i zreli plodovi jesenskog sezonskog voća uljepšat će nam vrijeme provedeno pored pećnice, a  cijelom kućom će se proširiti ugodan i opojan slatkasti miris jeseni.

Kako bi vam uljepšali vrijeme vikenda donosimo dva slasna recepta koji u sebi nose istinsku jesen. Jedna je čokoladna i sočna koja u sebi nosi slatkoću i kremastu teksturu šljiva dok je druga torta blagog okusa obogaćena kruškama s neodoljivim bademima koji se savršeno slažu sa svakom kombinacijom doneseći profinjenost i eleganciju.

Odaberite idealan recept za sebe i svoje društvo i uživajte u slasnim zalogajima jesenskih torti.

Čokoladna torta sa šljivama

Kora

  • pola šalice šećera
  • 2 jajeta
  • 50g brašna
  • žličica soli

Krema

  • šalica vode
  • šalica šećera
  • 100g šljiva (bez koštica)
  • 3 bjelanjka
  • 180g mliječne čokolade
  • 30g maslaca
  • 2.5dcl slatkog vrhnja

Preljev

  • 70g mliječne čokolade
  • 10g maslaca

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Debora Vivian Garra (@deboraviviangarra) on

Torta od krušaka s bademima

  • 3 kruške
  • 1 čaša soka od kruške
  • 1 šalica džema od marelica
  • 1 žlica brašna

Biskvit

  • 1,5 šalica mljevenih badema
  • 1 šalica rižinog brašna
  • ½ šalice pirovog brašna
  • 3 žličice praška za pecivo
  • ¼ žličice soli
  • ¾ šalice agavinog sirupa
  • 1 vanilin šećer
  • ¾ šalice rižina mlijeka
  • ½ šalice ulja
  • ½ šalice nasjeckanih badema

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Debora Vivian Garra (@deboraviviangarra) on

Kruške koje ste prethodno ogulili i uklonili im koštice ubacite u lončić i zagrijte u soku. Nakon što prokuhaju, držite ih na štednjaku oko 5 minuta. Kruške izvadite iz soka i malo ocijedite, a preostaloj tekućini dodajte džem. Brašno otopite u malo vode i ulijte u lonac dok se brašno ne rastopi. Dvije žlice smjese nanesite na kruške i cijele ih prekrijte ovom mješavinom. Ostatak smjese ostavite  za posluživanje.

U zagrijanu pećnicu na 180°C. Suhe sastojke zajedno promiješajte i miksajte. U drugoj posudi miješajte sirup, ulje, vanilin šećer i mlijeko. Potom sljubite obje smjese.

Nauljite kalup za tortu, prekrijte papirom za pečenje pa na njega složite kruške i prelijte smjesom za biskvit. Pecite četrdesetak minuta. Neka kolač odstoji desetak minuta pa prelijte preljevom koji ste prethodno odvojili. Sve pospite bademima i uživajte u ovim neodoljivim okusima jeseni.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Sam | Wholesome Patisserie (@wholesomepatisserie) on

Foto: Instagram, Unsplash

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurala bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića. više informacija

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurala bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića.

Zatvori